نمایشگاه ساختمان پایدار،نما و ایمنی در حالی به کار خود پایان داد که اکثر سازندگان از موانع و بوروکراسیهای موجود توسط شهرداری تهران در ارائه مجوز های لازم اعتراض داشتند.
در همین راستا شهاب سعادت نژاد گفت: صدور مجوز در تهران بسیار زمان بر شده و موانع زیادی سد راه سازندگان و انبوه سازان وجود دارد.
او گفت: طبق صحبتهای صارمی معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران، رفع برخی از این موانع در اختیار شهرداری است که قول همکاریهای لازم و ایجاد یک خط سبز برای انجام امور انبوه سازان و سازندگان حرفهای داده شد، ولی برخی از این موانع توسط نهادهای دیگری ایجاد شده است.
به گفته عضو هیئت مدیره انجمن انبوه سازان تهران، درصورتی که شهرداری و دولت نتواند بورکراسیهای موجود را کم کنند و در طرحهایی مانند نهضت ملی مسکن زمین مناسب را در اختیار انبوه سازان قرار ندهند، ساخت و تولید مسکن بسیار کم میشود و این میتواند زنگ خطر بزرگی برای سالهای پیش رو باشد. از سوی دیگر افزایش سرسام آور مصالح باعث شده قیمت تمام شده ساخت یک متر ساختمان استاندارد قابل سکونت به بیش از متر مربعی ۱۰ میلیون برسد و این قیمت همچنان رو به افزایش است.
او می گوید: قیمت مصالح ساختمانی مانند میلگرد، سیمان، یونولیت و تاسیسات یک ساختمان در چند ماه گذشته با تورم بسیار بالایی روبرو شده است، همچنین عوارض و هزینه جواز ساختمان بسیار بالا رفته است و در صورتی که این تورم کنترل نشود به زودی ساخت یک متر ساختمان معمولی بالای ۱۵ میلیون میشود که همین امر به رکود بیشتر در این صنعت دامنمی زند.
سعادت نژاد ادامه داد: ارائه قیمت دستوری پایین برای ساخت ساختمانها، عدم توجه به تورم موجود واستفاده ازظرفیت انبوه سازان و سازندگان حرفهای از جمله مشکلات پیش روی ساخت مسکن نهضت ملی است که موجب شده ساخت مطابق با برنامه پیش نرود. شهرداری و وزارت راه و شهرسازی به عنوان متولیان ساخت مسکن اگر بخواهند کار ساخت و ساز ساختمان رونق پیدا کند، باید بورکراسیهای صدور مجوزات لازم را کم کنند و همواره سرعت ارائه جواز را بیشتر کنند.
عضو هیئت مدیره انجمن انبوه سازان تهران تاکید کرد: دولت باید اراضی مناسب برای ساخت در اختیار انبوه سازان و سازندگان حرفهای قرار دهند، همچنین دولت باید بتواند کنترلی روی قیمت مصالح و ثابت نگه داشتن قیمتهای مصالح در یک دوره زمانی چند ساله داشته باشد تا سازندگان بتوانند برای کار ساخت برنامه ریزی کنند تا این صنعت بزرگ از رکود بیرون بیاید.