مهدی انصاری، کارشناس و منتقد سینما در برنامه «سینما معیار» رادیو گفتوگو در پاسخ به این سوال که چگونه هالیوود بحرانهای امریکا را مدیریت میکند، گفت: هالیوود سعی میکند نسبت به رخدادهای جامعه حتی به مقدار کم موضع داشته باشد و در اقدام بعدی تلاش میکند آن موضع ثبت شود و در تاریخ ماندگار شود. در بعضی از رخدادها مثل خرید و فروش سلاح، حملههای مسلحانه به اندازه خودشان در هالیوود مطرح میشود و توقع نداریم که فیلمهای زیادی متناسب با آن ببینیم.
انصاری ادامه داد: هالیوود موضع دیگری هم به اتفاقات جامعه دارد. یعنی اگر شروع ژانرهای سینما را از ابتدای قرن ۲۰ ببینیم که با ژانرهای وسترن برجسته است یا ژانرهای سینمای موزیکال، ژانر نوآر یا علمی - تخیلی غالب میشود، شکلگیری این ژانرها با موضوعات اجتماعی، سیاسی و فرهنگی جامعه امریکا همراه است.
این منتقد سینما به فراز و فرودهای جامعه امریکا و شکلگیری ژانرهای سینما همراه با این بحرانها اشاره کرد و افزود: به عنوان مثال، جامعه امریکا در ابتدای قرن ۲۰ جامعهای است که از بحرانهای بزرگی عبور کرده تا شکل بگیرد. یعنی جامعه مهاجری که از کشورهای مختلف اروپایی به سمت سرزمین امریکا حرکت کرد. در ابتدا هم باید با بومیان آن سرزمین میجنگیدند، بعد باید با هم میجنگیدند تا به ثباتی برسند و در نهایت برای شکلگیری کلان اقتصادی باید شمالیها و جنوبیها میجنگیدند تا به ثبات ساختاری برسند.
انصاری با بیان اینکه وقتی این بحرانها تمام شد، جامعهای در ابتدای قرن ۲۰ و انتهای قرن ۱۹ شکل گرفت که متناسب با هر ایالت هویت خاص خودش را دارد، توضیح داد: اینجا ژانر وسترن به جامعه کمک کرد تا جامعه در مقابل دشمن مشترکی مانند بومیان امریکا، مخالفان پیشرفت فناوری در آن دوره به ساخت دهی برسد. انسجام هویتی جامعه بر مبنای شخصیت گاوچرانها، شخصیت جایزهبگیرها و قهرمانهای وسترن شکل گرفت. یعنی سیستم قهرمانپروری کاملاً به کمک جامعه آمد تا مدل و هویت جامعه ساخته شود.