رئیس شورای هماهنگی مساجد استان همدان گفت: جوان‌گرایی در انتخابات هیئت امنایی مساجد به عنوان یک اولویت در دستور کار است.

حجت‌الاسلام مهدی کسبی گفت: رویکرد شورای هماهنگی مساجد این است که در ثبت‌نام برای هیئت امنا جوانان در اولویت باشند، روحانی و هیئت امنای مسجد هر چقدر جوان‌تر باشند باعث جذب جوانان می‌شود.

او با اشاره به بررسی وضعیت فعالیت مساجد همدان و کانون‌های فرهنگی آنها که می‌تواند بستر مناسبی برای جذب جوانان و نوجوانان باشد، گفت: مساجد از اول انقلاب تاکنون کانون مسائل فرهنگی، اقتصادی و سیاسی در جامعه بوده است.

رئیس شورای هماهنگی مساجد استان همدان گفت:  با بیان اینکه انجام فعالیت‌ها در مساجد در زمان‌های گوناگون متفاوت بوده است، گفت: به عنوان نمونه در زمان انقلاب خیلی از شخصیت‌های مهم همچون امام خمینی(ره) و آیت‌الله مطهری کانون فعالیت‌هایشان را از مساجد شروع کردند که زمینه‌ساز بروز و شکل‌گیری انقلاب اسلامی در جامعه شد. همچنین در زمان دفاع مقدس مسجد کانون‌ گرمی و امنی برای مردم در آن زمان بود، افراد کمک‌های خود را برای رزمندگان به این پایگاه ارسال می‌کردند، برای ثبت نام و اعزام به جبهه از طریق مساجد اقدام می‌کردند.

کسبی با اشاره به سخن امام خمینی(ره) که فرمود «مساجد سنگر هستند»، افزود: اکنون نیز مساجد در همین جایگاه قرار دارند با توجه به وقایع اخیر اغتشاشگران با استفاده از اهمیت و موقعیت خاصی که مساجد در بین مردم دارند همواره این مکان مقدس را مورد حمله خود قرار دادند و مساجد گوناگونی را به آتش کشیده‌اند.

او افزود: مساجد در شهر همدان فعالیت‌های پررنگی در زمینه فرهنگی و اقتصادی دارند که این قابل تقدیر است. در فعالیت فرهنگی یک مسئول زیر نظر امام جماعت مسجد و با کمک هیئت امنا به فعالیت‌ می‌پردازد، این فعالیت‌ها شامل برگزاری مراسمات، یادواره‌های شهدا و فعالیت‌های اقتصادی همچون برگزاری کارگاه‌های خیاطی برای زنان بی سرپرست با وجود این مساجد همدان جای کار زیادی دارد، مسئولان همدان و کشور می‌توانند با برنامه ریزی منظم فعالیت مساجد را به گونه‌ای تنظیم کنند که باعث جذب جوانان شود.

رئیس شورای هماهنگی مساجد استان همدان با اشاره به اتفاقات اخیر و حضور نوجوانان در بازه سنی ۱۴ یا۱۵ ساله در اغتشاشات به ضرورت ارائه برنامه‌های متنوع برای جذب این نوجوانان اشاره کرد و افزود: با توجه به اینکه این گروه سنی پر از شور و نشاط هستند باید آنها را به سمت کار فرهنگی و رضایت امام زمان سوق دهیم تا درگیر مشکلات این‌چنینی در جامعه نشوند.

کسبی گفت: امام جماعت مسجد باید قوی، منسجم و با برنامه ریزی منظم کارکند به گونه‌ای که بتواند کل محله را در بر بگیرد و آن را به مسجد تراز اسلامی تبدیل کند به طور مثال امام جماعت بتواند واسطه‌گر ازدواج چه برای خانم‌ها و چه برای آقایان باشد، خانواده‌ها بتوانند مشکلات خود را با امامان جماعات در میان بگذارند و مشورت کنند و امام جماعت محله در جهت رفع آن تلاش کند، همچنین مسجدی تراز اسلامی است که مردم آن محله بتوانند به امام جماعت آن و هیئت امنای آن اعتماد کنند.

او گفت: شهرستان همدان ۱۸۰ مسجد دارد که ۵۰ مسجد آن شاخص هستند و فعالیت گسترده‌ای دارند که در این برهه از زمان در جذب نوجوانان فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی قوی را به مردم ارائه می‌دهند.

رئیس شورای هماهنگی مساجد استان همدان با اشاره به مباحث تربیتی گفت: از جمله راهکار‌های ما برای مسائل تربیتی برگزاری حلقه صالحین در مساجد است اگر مربی صالحین رویکرد شفاف و قوی داشته باشد مسائل تربیتی در مساجد قوی‌تر و خروجی خوبی خواهد داشت اما اگر مربی این حلقه‌ها ضعیف عمل کند خروجی خوبی نخواهیم داشت لذا در این قضیه استعداد مربی خیلی مهم است.

کسبی گفت: عملکرد ضعیف مساجد یک تهدید برای جامعه است خصوصا در مناطق حاشیه شهر آسیب‌های اجتماعی زیاد است بنابراین در این مناطق، مساجد باید قوی و محکم عمل کنند و بستری برای جذب جوانان و نوجوانان باشند.

او با بیان اینکه جوان‌گرایی در انتخابات هیئت امنایی مساجد به عنوان یک اولویت در دستور کار است، گفت: در ثبت‌نام برای هیئت امنا از جوانان استفاده می‌کنیم، با توجه به این موضوع از تجربیات هیئت امنای قبل همچنان استفاده می‌کنیم. رویکرد ما این است که جوانان وارد مساجد شوند بنابراین روحانی و هیئت امنای مسجد هر چقدر جوان‌تر باشند باعث جذب جوانان می‌شود.

برچسب ها: مساجد ، هیئت مذهبی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
پارسا
۰۸:۰۸ ۱۴ آذر ۱۴۰۱
عینا همین خبر نیم ساعت قبل در خبرگزاری ایکنا منتشر شده، حداقل به نقل بزنید
آخرین اخبار