آش ترش گیلان یکی از پیش غذاهای بسیار دوست داشتنی و پرطرفدار شمال کشور است که شما می توانیدآن را در منزل به راحتی تهیه کنید و از خوردن آن نهایت لذت را ببرید. لازم به ذکر است که ترکیبات به کار رفته در تهیه آشِ مخصوص استان گیلان، آن را به غذایی کاملا مقوی و مغزی تبدیل کرده است.
لوبیا چیتی: ۱ پیمانه
عدس: ۱ پیمانه
نخود: یک پیمانه
آلوی خشک: ۱ پیمانه
رشته آش: ۱ بسته
سبزی آش: ۵۰۰ گرم
برگ زرد آلو:۱ پیمانه
هویج پخته شده: ۲ پیمانه
چغندر پخته شده: ۲ پیمانه
آب گوشت: به مقدارلازم
نعناع و پیاز داغ: به میزان لازم (بر ای تزیین)
نمک و فلفل: به میزان لازم
ابتدا تمامی حبوبات را به صورت جداگانه در قابلمه ای مناسب میپزیم و سپس تمامی حبوبات را به همراه برگ زردآلو، آلوی خشک و آب گوشت درون قابلمه ای می ریزیم و بر روی شعله با حرارتی ملایم قرار می دهیم و صبر می کنیم تا تمامی مواد به آرامی درون ظرف بپزد. حال نوبت به اضافه کردن سبزی آش، چغندر و هویج پخته شده می باشد. پس از آنکه مخلوط ما حسابی جا افتاد، رشته ها را اضافه می کنیم و پس از مدتی طعم آن را می چشیم، طعم این آش کمی ملس و ترش است. در آخر برای تزئین غذا می توانیم از پیاز و نعناع داغ شده کمک بگیریم.