فاطمه موسوی گفت: تخلیه پسماند کارگاههای سفال موجود در لالجین و دیگر مناطق در رودخانه فصلی «قوری چای» از دهههای پیش تاکنون موجب انباشت حجم بزرگی سفال در داخل و مسیر این رودخانه شده است.
او افزود: در گذشته با توجه به محدود بودن شمار کارگاههای سفال و بهره گیری از شیوههای سنتی در تولید سفال، میزان پسماند تولیدی از سوی این واحدها محسوس نبود، اما با افزایش شمار کارگاهها و تغییر شیوههای تولید از سنتی به صنعتی، میزان پسماندهای تولیدی نیز روز به روز افزایش یافت.
رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بهار گفت: سال ۹۶ با جذب یک سرمایه گذار مجوز راه اندازی سایتی برای بازیافت پسماند سفال و سرامیک صادر شد که این سرمایه گذار اوایل امسال مجوز تغییر کاربری زمین را دریافت کرد، اما با وجود گذشت ۶ ماه تنها نسبت به انباشت زباله در این محل اقدام کرده و کاری برای بازیافت آن انجام نداده است که در این باره شرکت شهرکهای صنعتی باید پاسخگو باشد.
موسوی افزود: هم اینک تنها پسماند واحدهای مستقر در شهرک سفال لالجین به این سایت منتقل میشود در حالیکه کارگاههای سفال واقع در حریم شهر بهار و خارج از این حریم همچنان پسماندشان را در مسیر رودخانه تخلیه میکنند که در این باره نیز شهرداری باید کنترل لازم را داشته باشد.
او تصریح کرد: هم اینک بخشی از مسیر حدود سه کیلومتری رودخانه قوری چای به طور کامل مسدود شده و فرماندار بهار دستور فوری به پیگیری موضوع از سوی متولیان حفاظت از اراضی شد چرا که در صورت بروز سیلاب احتمال آسیب زدن به منازل حاشیه آن زیاد است.
رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بهار گفت: تخلیه و انباشت ضایعات سفال در رودخانه قوری چای علاوه بر مسدود کردن مسیر رودخانه، موجب بروز آلودگیهای زیست محیطی شده و تاثیر منفی بر روی گونههای جانوری و گیاهی داشته است.
موسوی افزود: میزان تولید زباله در شهر بهار ۴۰ تن، صالح آباد ۲۵ تن، لالجین ۱۸ تن و مهاجران ۱۰ تن در روز است که این زبالهها ابتدا به سکوی بارگیری و انتقال منتقل و پس از بارگیری به سایت دفن زباله همدان منتقل میشوند.
او افزود: میزان پسماند کارگاهی و صنعتی تولیدی شهر لالجین با توجه به بالا بودن میزان کارگاههای سفال و سرامیک موجود در این شهر، بیش از حد انتظار است.
رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بهار گفت: از دیگر مشکلات زیست محیطی این شهرستان تخلیه زباله ساختمانی و کارگاهی در حاشیه راهها است که در این باره از عوامل انتظامی درخواست ثبت پلاک خودروهای متخلف و در اختیار محیط زیست قرار دادن شماره خودروها برای تشکیل پرونده قضایی شده است.
موسوی افزود: با توجه به اینکه رانندگان متخلف هنگام تاریکی هوا و در ساعات خلوت شبانه روز اقدام به تخلیه نخاله در حاشیه راه میکنند تاکنون موفق به شناسایی آنها و تشکیل پرونده قضایی نشده ایم.
او یکی از برنامههای محیط زیست بهار را تشویق خانوادهها به تفکیک زباله از مبدا دانست و افزود: به همین منظور آمادگی لازم برای برگزاری دورههای آموزشی برای تشکلها و سمنها اعلام شده هر چند متولی این موضوع شهرداری است.