آیت الله علیرضا اعرافی در دیدار حسن اکبری معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست، گفت: آمادگی امضای تفاهم نامه برای اجرای برنامهها و طرحهای مشترک زیست محیطی در عرصههای مختلف فرهنگی، پژوهشی و تبلیغی برای رسیدن به اهداف بلندمدت نیز در حوزههای علمیه وجود دارد.
مدیرحوزههای علمیه با اشاره به ضرورت توجه به گرایش محیط زیست در رشتههای مختلف حوزوی از جمله فقه و قرآن و حدیث، از تدریس مباحث زیست محیطی در دروس عالی و اجتهادی حوزههای علمیه خبر داد و گفت: باید در دورههای کوتاه مدت نیز دانش و آگاهی مبلغان حوزوی نسبت به مسائل زیست محیطی افزایش یافته تا به خوبی در امر تبلیغ و فرهنگسازی در این عرصه مؤثر باشند.
آیت الله اعرافی با بیان اینکه تمامی طرحهای عمرانی و اقتصادی در سطوح مختلف، باید پیوست زیست محیطی داشته باشند، عنوان کرد: این پیوست باید واقع بینانه و قابل اجرا باشد و از هرگونه دست اندازی و دستکاری در طبیعت جلوگیری کند، زیرا محیط زیست دارای جایگاه بسیار ارزشمندی است که برای حفاظت از آن باید گامهای درستی برداشته شود.
مدیرحوزههای علمیه همچنین با بیان اینکه برای حفظ و حراست از محیط زیست و مقابله با تخلفات، نباید خلأ قانونی وجود داشته باشد، گفت: قوانین مورد نیاز سازمان حفاظت محیط زیست در حوزههای طبیعی و انسانی باید احصاء شده تا با هماهنگی نهادهای ذیربط، برای طرح و تصویب در اولویت قرار گیرند.
مدیرحوزههای علمیه در بخش دیگری از سخنان خودعنوان کرد: مسأله انتقال آب از دریا برای چندین استان، باید با رعایت تمامی ملاحظات زیست محیطی و با انجام مطالعات لازم جهت کاهش آسیبها و هزینهها انجام شده و اتصال آن به قم نیز در دستور کار قرار گیرد.
آیت الله اعرافی با اشاره به وجود تالابهای ارزشمند در استان قم، حفاظت از آنها را بسیار مهم و حیاتی دانست و گفت: باید طرحها و پروژههای اساسی برای حفظ وحراست از تالابها در نظر گرفته شود، زیرا تخریب تالابها، آسیبهای جدی برای کشور به دنبال داشته و باید پیش از آنکه از میان بروند پیشگیری کنیم، زیرا گاهی تخریب محیط زیست قابل معالجه نیست.
حسن اکبری معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست نیز در این جلسه، ضمن ارائه گزارشی از آخرین وضعیت زیست محیطی کشور، در رابطه با ظرفیت ها، الزامات و چالشهای پیرامون حیات وحش و تنوع زیستی کشورمان نکاتی را مطرح کرد.
همچنین سید رضا موسوی مشکینی مدیرکل حفاظت محیط زیست قم نیز، ظرفیتهای بسیار ارزشمند زیست محیطی استان را مورد توجه قرار داد و بر ضرورت رفع مشکل حقابه تالابها و رودخانههای استان جهت احیای زیستگاهها و مقابله با معضل گرد و غبار تأکید کرد.