معاون هماهنگی امور زائرین و گردشگری استانداری فارس به تشریح اقدامات انجام شده در استان فارس برای بهره بردن استان فارس از ظرفیت برگزاری جام جهانی ۲۰۲۲ قطر پرداخت.
او با اشاره به اینکه برنامه ریزی برای بهره گیری از ظرفیتهای جام جهانی قطر در استان فارس از مدتها پیش آغاز شده بود گفت: در دولت گذشته چند هیأت به این کشور سفر میکند که تقریبا هیچ اقدام موثری انجام نمیشود.
فرخزاده گفت: از ابتدای تشکیل دولت سیزدهم، ضمن هماهنگی و تعامل با همه صنوف گردشگری، جلسات متعددی همانند برگزاری «میز مشترک ایران و قطر»، با حضور رئیس این بخش در سطح کشور، جناب آقای مقیسه و دو جلسه بررسی راهکارهای ورود استان فارس به بازراهای قطر با حضور رییس سازمان توسعه و تجارت و جلسات هم اندیشی متعدد درون استانی با حضور فعالان گردشگری و صنوف مرتبط برگزار شده و مجموعه دولت در فارس از ابتدای امر تا کنون آمادگی داشته و دارد تا هر گونه موانع احتمالی برای صدور مجوز، مکاتبات، رایزنیهای داخلی و خارجی را مطابق آنچه تا کنون انجام شده است را اقدام کند.
معاون استاندار فارس گفت: مروری بر برخی اقدامات انجام شده در استان فارس همچون افزایش سهم صادرات به کشور قطر که بر اساس آمارهای ارائه شده از گمرک فارس صادرات به این کشور ۳ برابر شده و ارزش ۷ ماهه امسال این صادرات ۹۷۱۹۴۷۳۱ دلار بوده و عمده کالاهای صادر شده شامل فرش دستباف، فرش ماشینی، زعفران و پسته نشان دهنده گوشهای از تلاشهای مذکور در استان است.
قائم مقام استاندار فارس در شورای توسعه گردشگری استان با تاکید بر اینکه فاصله نزدیک قطر به فارس و ظرفیتهای حمل و نقل هوایی استان در بازه جام جهانی نیز مورد توجه قرارگرفته است، گفت: رایزنیهای متعدد با سفرای ایران و قطر در دو کشور، رایزنی با وزیر راه قطر، جلسه با رایزن بازرگانی ایران در قطر، تعامل با تجار ایرانی مقیم قطر نتایج مثبتی از جمله انتخاب سه فرودگاه از چهار فرودگاه کشور در استان فارس به مقصد قطر (۷۵ درصد سهم کل کشور) را در پی داشته است.
او گفت: بر اساس آمار ارائه شده از سوی اداره فرودگاههای استان در حال حاضر فرودگاههای شیراز، با ۵ پروازهفتگی و ۷ پرواز فوق العاده ویژه جام جهانی قطر، فرودگاه لامرد با ۲۰ پرواز ویژه جام جهانی قطر، و فرودگاه لار با یک پرواز هفتگی و یک پرواز فوق العاده ۷۵ درصد از پروازهای ایران به کشور قطر را به خود اختصاص داده اند.
فرخزاده با بیان اینکه استان فارس به عنوان استان معین صنایع دستی کشور معرفی شده است گفت: با رایزنیها و هماهنگیهای انجام شده اتحادیه صنایع دستی استان فارس به عنوان استان معین کشور انتخاب و به همراه ۹ هنرمند استان در نمایشگاهی یک ماهه در طول دوره جام جهانی قطر شرکت میکنند.
او با بیان اینکه شیراز به عنوان شهر جهانی صنایع دستی و آباده به عنوان شهر جهانی منبت در استان فارس قرار گرفته اند، گفت: ۲۱۰۰ قلم صنایع دستی شامل منبت، خاتم شیراز، کاشی هفت رنگ، گلیم، قالی، حجاری سنتی، گوهر سنگ ها، مس، طلا و جواهر، فیروزه کوبی با ارزش وزنی ۲ تن و ارزش ریالی ۳۰ میلیارد تومان در محیط نمایشگاهی کاتارا در کشور قطر در فضایی به مساحت ۲۰۰ متر مربع به نمایش گذاشته شده است.
معاون استاندار فارس به تردد کاروانهای کشور ترکیه از طریق فارس برای رفتن به قطر اشاره و گفت: اعلام کاندیداتوری رسمی استان فارس برای پذیرش یکی از تیمهای حاضر در جام جهانی قطر قبل یا بعد از مسابقات به عنوان مهمان ویژه در استان به فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ایران از دیگر اقدامات انجام شده در این زمینه بوده است.
او یادآور شد: آمار ورود و خروج مسافرخارجی فرودگاه بین المللی شیراز در سه ماهه اخیر که ۲۰ هزار و ۲۹ نفر بوده نیز نشان میدهد که به رغم دشواریهای موجود در فضای کنونی تلاشها و هماهنگیهای انجام شده در فارس بی اثر نبوده است.
به اعتقاد معاون هماهنگی امور زائرین و گردشگری استانداری فارس بخش دولتی کوشیده است که اقدامات خودجوش هنرمندان از جمله طراحی فرش دست بافت با مشخصه جام جهانی، ساخت نماد بزرگ مقیاس کفش طلایی جام جهانی، طراحی توپ هنری با پرچمهای کشورهای شرکت کننده و اطلاعات ادوار جام جهانی، بافت فرش و... را برای ارائه در این رویداد جهانی مورد حمایت همه جانبه قرار دهد.
فرخزاده گفت: همچنین آمارها حاکی از سفر بیش از ۲۵ هزار ایرانی به کشور قطر برای دیدن بازیهای جام جهانی و افزایش صادرات کالاهای فارس از طریق بندر تازه تجهیز شده با دستگاه ایکس ری دیر است.