سمنگانی رئیس اتحادیه گلخانهای خراسان رضوی با اشاره به روند دریافت مجوز برای احداث گلخانه، بهویژه گلخانههای بزرگ گفت: قبلاً روند گرفتن مجوز برای گلخانه سخت بود الان سختتر شده است، درگذشته ما با مراجعه به جهاد کشاورزی و بازدید بازرس جهاد از محل احداث و ارائه مدارک لازم از سمت مابعد از ۴- ۵ روز، کار گرفتن پروانه بهرهبرداری انجام میشد، اما برای این که این روند را تسهیل بکنند این کار را به بخش خصوصی و درواقع سازمان نظاممهندسی جهاد کشاورزی واگذار کردند.
روند سخت و پرهزینه
او با اشاره به گذاشتن قوانین مختلف از سوی سازمان نظاممهندسی جهاد کشاورزی افزود: این مسیر به صورتی پیش رفت که امروز دریافت مجوز برای احداث گلخانه سخت، زمانگیر و پرهزینه شده است.
رانتی که به وجود آمده است
رئیس اتحادیه گلخانهای خراسان رضوی بابیان این که در میان این واگذاریها از جهاد کشاورزی به سازمان نظاممهندسی و از نظاممهندسی به بخش خصوصی خود ادامه داد: یعنی دفاتری که این کار را انجام میدهند این روند را بسیار سخت کرده اند، علاوه بر آن در دو ماه گذشته دو قانون جدید گذاشتهشده است ازجمله این که زمانی که شما برای اخذ مجوز اقدام میکنید سازمان نظاممهندسی شما را وادار میکند با یک پیمانکار برای ساخت سازه قرارداد ببندید، در حالی که هنوز مشخص نیست طرح قبول بشود یا نه، آیا موفق به دریافت پروانه تأسیس بشوید یا نه؟
سمنگانی بیان کرد: یعنی همان اول رانتی ایجاد شده است برای چند شرکت که اگر کار شما انجام نشد پولی که پرداختشده است از بین رفته است این در حالی است که ممکن است گلخانهای برای ساخت سازه مجری داشته یا قصد سفارش بهجایی در خارج از استان را داشته باشد.
۳ تا ۵ استعلام لازم است
مهرداد میرحسینی مسئول باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: برای اخذ مجوز باید بین ۳ تا ۵ استعلام گرفته شود.
استعلامها سامانهای نیست
او با اشاره به انجام استعلامات بهصورت حضوری و توسط متقاضی افزود: متأسفانه این فرایند بهصورت دستی باید انجام شود و به شکل سامانهای نیست و این کار یک مسئله استانی و کشوری است و در اختیار جهاد کشاورزی و یک دستگاه خاص نیست، ولی این مسئله پیگیری شده و در دست بررسی است.
مسئول باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی ادامه داد: این مورد بنا به دستورالعمل کشوری بوده است که فرد متقاضی پیمانکار را از بین شرکتهایی که احراز صلاحیت شدهاند، انتخاب کنند. مسئله آن است که در استان ما کمتر ۵ شرکت برای این کار و روند احراز صلاحیت داشتهایم، اما امیدواریم با توجه به اینکه شرکتها از این طریق میتوانند مشتریهای بیشتری داشته باشند رغبت بیشتری برای حضور در این زمینه داشته باشند و تعدادشان افزایش یابد.
راه و شهرسازی تصمیمگیرنده اصلی
میرحسینی با اشاره به اینکه چالشهایی در چند روز گذشته در این مسئله وجود داشته است بیان کرد: بر اساس حریمی که راه و شهرسازی اعلام کرده است همکاران در نظاممهندسی میگویند بر این اساس زمین داخل حریم است و امکان صدور پروانه نیست البته ما در جلساتی که با نظاممهندسی داشتهایم مطرح کردیم اگر زمین بزرگ است و میشود سازه را عقبتر ساخت با استعلامی که از راه و شهرسازی انجام میشود آن فاصله را رعایت کنند، ولی اگر زمین کوچک باشد بر اساس دستورالعمل راه و شهرسازی عمل خواهد شد و به جهاد ارتباطی ندارد.