رییس سازمان امور اراضی کشور گفت:در حال حاضر در کل کشور ۱۰۰ هزار پلاک ثبتی اصلاحات ارضی داریم که ۵۵ هزار پلاک ثبتی تداخل در اراضی ملی تشخیص داده شده است.

صفدر نیازی امروز در حاشیه جلسه بررسی مشکلات تداخلات اراضی کشاورزی کاشان گفت: تاکنون برای ۲ میلیون هکتار اراضی کشاورزی در کشور سند مالکیت تک برگ صادر شده که با همکاری سازمان ثبت اسناد و املاک برای همه اراضی کشاورزی در دولت سیزدهم سند مالکیت صادر می‌شود.

او اظهار کرد: نقشه کاداستری برای چهار میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی تهیه شده و بخش اعظم آن برای صدور سند مالکیت تک برگی، تحویل سازمان ثبت اسناد و املاک شده است.

رییس سازمان امور اراضی در بخش دیگری از سخنانش به اجرای آیین نامه مربوط به رفع تداخلات ناشی از اجرای قوانین و مقررات موازی در اراضی ملی، دولتی و مستثنیات اشخاص اشاره کرد و افزود: این آیین نامه از سال ۱۳۹۴ اجرا شده و تا پایان سال آینده مشکل همه پلاک‌های دارای تداخل رفع می‌شود.

نیازی اظهار کرد: در حال حاضر در کل کشور ۱۰۰ هزار پلاک ثبتی اصلاحات ارضی داریم که ۵۵ هزار پلاک ثبتی تداخل در اراضی ملی تشخیص داده شده و تا کنون هفت هزار و ۳۰۰ پلاک ثبتی رفع تداخل شده است.

او تصریح کرد: ۱۸ میلیون متر مربع اراضی کشاورزی مستثنیات در کل کشور داریم که چهار میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار از این مقدار رفع تداخل شده و ۴۰ درصد این آمار مربوط به یک سال دولت سیزدهم است.

نیازی گفت: در کاشان برنامه ریزی می‌کنیم با تامین منابع مورد نیاز و بکارگیری مهندسین مشاور مشکل تداخلات اراضی کشاورزی در شهرستان رفع شود.

رییس سازمان امور اراضی در ادامه بیان کرد: بحث تغییر کاربری اراضی را هم در این سازمان پیگیری می‌کنیم، تغییر کاربری مجاز به ساخت و ساز‌هایی گفته می‌شود که برای توسعه شهر‌ها ضرورت دارد و یک میلیون هکتار از اراضی به توسعه شهر‌ها اختصاص یافته، اما بخشی از ساخت و ساز‌ها غیرمجاز است که بخشی از باغ‌های اقتصادی ما امروز به باغ‌های معیشتی و تفننی تبدیل شده و این آفت باغ‌ها در کشور است و ۲ میلیون ساخت و ساز غیرمجاز در بحث تغییر کاربری اراضی کشاورزی در کشور داریم.

نیازی گفت: مجوز تغییر کاربری تقاضا محور است و برای تغییر کاربری زمین‌های مستثنی از اراضی ملی بر اساس قانون حفظ کاربری کشاورزی زمین، باید از کمیسیون تبصره یک ماده یک مجوز دریافت شود و به هر میزان تقاضا از طرف سرمایه گذاران ارائه شود به همان میزان در کمیسیون‌های مربوطه بررسی و مجوز صادر می‌شود.

کاشان دارای ۶ هزار و ۳۰۰ هکتار زمین زراعی و ۹ هزار هکتار باغ و گلخانه است و بیش از ۱۰ هزار خانوار در بخش کشاورزی این شهرستان فعالیت می‌کنند.


منبع:ایرنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.