محمود قلی زاده گفت: از محل مصوبات سفر رئیس جمهور ۲۰۰ میلیارد ریال از مجموع اعتبار مصوب تخصیص یافت و ۲۰ سازه از آن محل در استان اجرایی شده و به بهرهبرداری رسید.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل میگوید: علاوه بر این از محل اعتبارات استانی هم که حدود ۱۳ درصد آن تخصیص یافته بود، ۲ سازه آبخیزداری در استان اجرا شد.
قلی زاده افزود: طرحهای پیشران توسعه در حوضه آبخیز استان با هدف حفظ و پایداری آب، افزایش ذخیره آب در حوضه آبخیزداری، جلوگیری از فرسایش خاک، تاخیر در روان آبها و جلوگیری از سیل و تخریب مراتع و پوشش گیاهی در اولویت اجرایی قرار گرفته است.
او ذخیره نزولات آسمانی، افزایش پوشش گیاهی و تغذیه آبخوانها را از دیگر اهداف اجرای پروژههای آبخیزداری ذکر کرد و گفت: احداث سازههای سنگی گابیونی، بندهای زیرزمینی و دو منظوره پخش سیلاب و کنتور فارو از جمله اقدامات انجام گرفته در حوزه آبخیزداری استان است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل افزود: از مهمترین خطراتی که استان را به دلیل بیتوجهی به حوضه آبخیزداری تهدید میکند از بین رفتن غنای خاک در بخش زراعت و باغ است که میتواند بازدهی این بخش را با چالشهای جدی روبرو کند.
قلی زاده با تشریح اقدامات انجام شده در استان اردبیل گفت: عملیات آبخیزداری و آبخوانداری در سطح ۱۷۸ هزار و ۴۰۵ هکتار معادل ۴۳ درصد از مساحت استان به صورت تفصیلی و اجرایی مطالعه شده و ۸۵۵ مورد بندهای سنگی و ملاتی و گابیونی هم تا به حال در استان اجرا شده است.
او با بیان اینکه امسال بیش از ۴۵۰ میلیارد ریال اعتیار برای اجرای طرحهای آبخیزداری در مناطق مختلف این استان هزینه میشود، افزود: با توجه ویژه به بخش آبخیزداری استان در سالهای اخیر و اجرای طرحهای آبخیزداری تحول بزرگی در کنترل سیل، جمع آوری رسوب و افزایش سطح آب سفرههای زیرزمینی صورت گرفته است.
استان اردبیل ۹۰۲ هزار هکتار مرتع ییلاقی، قشلاقی و میانبند و همچنین ۶۵ هزار هکتار جنگل دارد، گونههای غالب جنگلهای استان اردبیل را فندق، ارس، بلوط، زبان گنجشک و افرا تشکیل میدهد.