فاطمه نسخهچی معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گفت: خاطرات والدین و همسران معظم شهدا و جانبازان گنجینههای ارزشمند تاریخ شفاهی هشت سال دفاع مقدس ملت ایران است که باید با ثبت و ضبط کردن آنها، این تاریخ شفاهی را حفظ کرد.
وی افزود: امروز متاسفانه والدین شهدا در کهولت سنی هستند به همین دلیل خاطراتی که از فرزندانشان به یاد دارند، به مرور زمان فراموش شده است، لذا باید خاطرات آنها در کوتاهترین زمان جمعآوری شود.
نسخهچی ادامه داد: مسئولان بنیاد شهید و امور ایثارگران استان قزوین با توجه به اهمیت موضوع جمعآوری خاطرات شهدا را در قالب طرح «اسناد افتخار» با موضوع خاطرهنگاری والدین شهدا آغاز کرده است.
نسخهچی افزود: مسئولان بنیاد قزوین طی سال ۱۳۹۵ در طرح جهادی اقدام به ثبت و ضبط خاطرات این عزیزان کردند و توانستند پرونده جمعآوری خاطرات یک هزار و ۳۹۹ والدین شهدا را به اتمام برسانند.
معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران استان قزوین گفت: در طرح اسناد افتخار، فیلمبردار و مصاحبهگر در منزل والدین شهدا حضور یافتند و به صورت مستند از خاطرات آنها فیلم تهیه کردند.
این مقام مسئول ادامه داد: در این طرح والدین شهدا هر آنچه از سیره فرزندان خود به یاد داشتند در گفتگو با مصاحبهگر بیان کردند که امروز این خاطرات در تهیه و خلق تولیدات فرهنگی موثر است.
وی گفت: بعد از اجرای طرح یاد شده، جمعآوری خاطرات همسران شهدا و جانبازان ۷۰ درصد در استان قزوین کلید خورد و خاطرات ارزشمند و فاخر این عزیزان ثبت و ضبط شد.
نسخهچی افزود: در سال جاری ۳۹۲ خاطره از جامعه ایثارگران جمعآوری و ثبت و ضبط شد که از این آمار ۳۴۰ خاطره همسران شهدا، ۴۷ خاطره جانبازان ۷۰ درصد و ۵ خاطره والدین شهدای مدافع حرم بوده است.
وی با بیان اینکه تاکنون ثبت و ضبط یک هزار و ۷۹۱ خاطره از بازماندگان شهدا و جانبازان به اتمام رسیده است، ادامه داد: جمعآوری خاطرات این عزیزان ادامه دارد تا همه خاطرههایی که در سینه دارند ثبت و ضبط شود.