در پی افزایش آب ‌شور و تخریب کامل دیوار استنادی معدن نمک تاقچه‌خانه در ولایت تخار محصولات کشاورزی بیش از ۱۸۰ روستا آسیب دیده است.

شماری از کشاورزان و باشندگان ولایت تخار می‌گویند که در پی افزایش آب ‌شور و تخریب کامل دیوار استنادی معدن تاقچه‌خانه‌، فرآورده‌های کشاورزی و باغی‌شان به‌گونه‌ جدی آسیب دیده است.

آنان می‌گویند که تنها منبع درآمدشان کشاورزی و باغ‌داری است که با متضررشدن تولیدات‌شان، با چالش‌های زیاد اقتصادی مواجه شده‌اند.

کشاورزان از طالبان می‌خواهند در مورد تغییر مسیر آب شور معدن نمک تاقچه‌خانه و ولسوالی نمک‌‌آب تخار اقدام کنند.

حاصلات امسال شالی و گندم، یکی از فرآورده‌های مهم کشاورزان در روستاهای «حج‌بچه»، «شورآب»‌، «نهرچمن»، «نهر سعید»، «بادام‌دره»، «پل‌قاق»، «چشمه‌شیر»، «آق مسجد»، «موتر سوخته» و «خواجه‌ چنگال» در حومه‌های شهرتالقان در سال جاری به‌دلیل افزایش آب شور و خشک‌شدن کشت‌زارهای گندم و شالی، کاهش یافته است.

دریای «نمک‌آب» از معدن «نمک تاقچه‌خانه» از ولسوالی «نمک‌آب» در ۲۴ کیلومتری شهر تالقان، مرکز ولایت تخار می‌گذرد. دو کوه که این دریا از آن عبور می‌کند دارای معدن نمک است. آب دریا نمک‌ها را با خود شسته و آب شیرین را تبدیل به آب شور کرده است.

دولت پیشین افغانسـتان با همکاری بانک توسعه آسیایی، با هزینه حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار دالر یک بستر مصنوعی ایجاد کرد تا نمک‌ها،  آب شیرین دریا را شور نکند ولی دیوارهای استنادی که برای این منظور ایجاد شده بود، بعد از شش ماه فرو ریخت.

کشاورزان و باشندگان محل می‌گویند که اگر طالبان این مشکل را حل نکند باشندگان بیشتر از ۱۸۰ روستا که در معرض خطر قرار دارند کشت‌زارهایشان در سال آینده نابود می‌شود.

برچسب ها: طالبان ، تخار ، معدن
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار