حامد حاجیملامیرزایی، رییس مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی در این خصوص گفت: کسب رتبه دوم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در صدور مجوز درگاه ملی مجوزهای کشور در شرایطی به دست آمده که این وزارتخانه از شهریور ماه امسال با اتصال تنها هشت سامانه اعطای مجوز از مجموع ۱۶ مجوز اعلام شده توسط هیات مقرراتزدایی در مرحله نخست، به درگاه ملی مجوزها متصل شده است.
رییس مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی افزود: اتصال ۸ سامانه مجوزدهی دیگر مربوط به سازمانهای تابعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیگیری شده است که اکنون در مراحل پایانی اتصال به درگاه قرار دارند.
وی گفت: از زمان اتصال وزارت فرهنگ به درگاه ملی مجوزها، همه درخواستهای صدور مجوز صرفاً از طریق این درگاه، ارسال و نتیجه هر مرحله از فرآیندِ بررسی درخواست تا زمان صدور مجوز، به درخواست کننده مجوز از طریق سامانه اطلاعرسانی میشود.
وی از ارسال بیش از ۳ هزار درخواست صدور مجوز به وزارت فرهنگ به این درگاه خبر داد و اظهار داشت: از ابتدای امسال تا تاریخ یازدهم آذر ماه، تعداد ۳ هزار و ۲۹۴ درخواست صدور مجوز از طریق درگاه ملی مجوزها ثبت شده که تعداد قابل توجهی از این درخواستها، به صدور مجوز ختم شده است، اما به دلیل اتصال وزارتخانه از شهریورماه ۱۴۰۱، آمار این دسته از مجوزهای صادر شده، در درگاه ملی مجوزها قابل دسترسی نیست.
وی تصریح کرد: اختلاف نظر در خصوص تعریف مجوزهای دارای ماهیت محتوایی وزارتخانه به عنوان مجوزهای کسب و کار از طریق رایزنی دفتر حقوقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با مجلس شورای اسلامی در حال پیگیری است.
ملامیرزایی با بیان اینکه در آینده نزدیک فعالیت صدور همه ۳۵ بخش مجوز وزارت فرهنگ در درگاه ملی مجوزهای کشور امکانپذیر خواهد بود، خاطرنشان کرد: درگاه ملی مجوزهای کشور، سامانه جامعی است که با هدف حداکثر شفافیت، عدالت و ارتقاء بهرهوری برای بهبود محیط کسب و کار طراحی شده است.
بنا بر این گزارش با توجه به قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار مصوب و پیرو مصوبات هیات مقرراتگذاری، در مرحله اول ۱۶ مجوز و در مرحله دوم ۱۹ مجوز از مجوزهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان مجوزهای کسب و کار تعیین شده است.
گفتنی است، بر اساس اعلام آخرین آمارهای منتشر شده، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در میان ۲۲ دستگاه پایش شده رتبه دوم دستگاههای موفق در صدور مجوز کسب و کارها را به خود اختصاص داده است.