آیت الله سید یوسف طباطبایی نژاد امروز در دیدار مدیران کل حفاظت محیط زیست و منابع طبیعی استان اصفهان گفت: بدون شک یکی از مهمترین مشکلات استان اصفهان بحث آب، هوا و محیط زیست است.
او با اشاره به اینکه همواره استان اصفهان در رتبههای اول کشور در پرداخت و واریز مالیات به خزانه کشوری بوده است، ولی در طول سالیان گذشته از اجرای پروژههای مرتبط با آب محروم مانده است، گفت: بسیاری از مسئولین و نمایندگان مجلس کشور متصور هستند که اصفهان استانی برخوردار است.
نماینده ولی فقیه دراستان اصفهان با تاکید براینکه برخورداری اصفهان در زمینههای متعدد، چون مردمان دلاور، ولایت مدار، شهید پرور، قانع و منابع طبیعی خدادای برخوردار است، گفت: ولی مشکل آب نقیصه بزرگ استان بوده که تاکنون حل نشده است.
او ابراز کرد: من عضو شورای عالی آب هستم و بارها در جلسات متعدد تاکید کرده ام که ایجاد سد برای تونل سوم بهشت آباد نخستین گامی است که باید محقق شود.
امام جمعه اصفهان عنوان کرد: حتی در زمینه انتقال آب از خلیج فارس به اصفهان نیز بیان کرده ایم که امری امکان پذیر است، ولی هزینه گزاف زیادی به دلیل ضرورت استقرار ایستگاههای پمپاژ در مسیر هزار کیلیومتری در بردارد.
او خاطرنشان کرد: بهسازی بستر رودخانه زاینده رود دیگر اقدامی است که بارها تاکید کرده ام، همچنین پیشنهاد داده ایم که شهرداریهای در طول مسیر زاینده رود با مهندسی و تدبیر فنی میتوانند مکانهای تفریحی سالمی را در کنار مسیر زاینده رود برای مردم احداث کنند.
عضو خبرگان رهبری اظهار کرد: برای کاربردی بودن تونل سوم که با صرف شدن وقت و هزینههای زیاد در بالغ بر دو دهه گذشته ایجاد شده است، باید سد زده شود که تا به امروز این مهم محقق نشده است.
او در ادامه با اشاره به مشکلات متعدد محیط زیستی که اصفهان را در برگرفته است، گفت: خشکی تالاب گاوخونی، آلایندگی هوا، کاهش نزولات آسمانی و بحث مهم فرونشست زمین از آن جمله است.
امام جمعه اصفهان خاطرنشان کرد: برای حل یک مشکل، مشکلی دیگر ایجاد کردن راهکار نهایی نیست، به عنوان مثال بستن دربهای صنایع به بهانه کاهش آلودگی هوا، و بیکار کردن هزاران کارگر راهکار و تدبیر اصلی نیست، ما به همان اندازه که هوای پاک لازم داریم، به تولید نیز نیازمندیم.
او تاکید کرد: امروز متولیان محیط زیست و منابع طبیعی باید متناسب با شرایط زمانه و با توجه به صلاحدید کل کشور و ملت تصمیم بگیرند. امروزه متأسفانه نگاه جامع نگری در ارگانها و دستگاهها نیست و هر یک به صورت جزیرهای عمل میکنند.
آیت الله طباطبایی نژاد خاطرنشان کرد: باید مانع از قوانین متناقض، فرسوده و بلا استفاده کشور شد تا کشور پیشرفت کند. امروز مدیران کل دستگاهها باید در امر قانون گذاری به نمایندگان مجلس کمک کنند تا قوانین ما کاربردی و متناسب با شرایط زمانه وضع شود.
او ابراز کرد: داشتن نگاه جامع، کاربردی و منعطف به سمت منافع کشورو مردم لازمه مدیران کشور است.
عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: در خیلی از مواقع قوانین کلی کشور باعث محدود کردن عملکردها و اقدامات توسط مدیران و قفل شدن امور میشود.
در ابتدای این دیدار، عبدالحمید محمدی دهآبادی مدیر کل منابع طبیعی استان اصفهان به بیان گزارشی از اقدامات خود در زمینه منابع طبیعی استان و مشکلات و چالشهای پیش رو پرداخت و آب را مهمترین مشکل دانست.
او اظهار کرد: نزول شدیدی در بحث منابع محیط زیستی استان شاهدیم، فرونشست زمین دشت اصفهان و برخوردار از شدیدترین فرونشستهای کشور، خشک شدن زاینده رود و مزارع متعدد استان، کاهش بارش باران، آلایندگی شدید هوای اصفهان از نشانههای این ادعا است.