دولتهای مختلف آمریکا هر کدام شیوه خاصی برای دشمنی علیه ایران دارند. زمانی که جمهوری خواهان به قدرت برسند معمولا اقدامات سخت در دستور کار قرار میگیرد و زمانی که دموکراتها به قدرت برسند اقدامات رسانهای و براندازی نرم محور عملیاتی آنها میشود.
در دوران ترامپ محدودیتهای مالی اندیشکدههای مختلف، تاحدودی سبب حذف آنها از چرخه سیاست ورزی آمریکا شد. با برگشت سیاستمداران دموکرات به کاخ سفید، اما این چرخه معکوس شد و دوباره اندیشکدههای آمریکایی محوریت ماجرا را بر عهده گرفتند.
از جمله موسساتی که در حوزه ایران بیشترین فعالیت را دارد موسسه The American Enterprise است. موسسهای که قرابت بالایی به جریان محافظه کار دارد و در مواضع تند علیه ایران به قدری افراط دارد که کارشناسانش در مورد مذاکرات هستهای هم به سیاستمداران آمریکایی اعتراض کرده و فشار وارد میکردند تا ادامه پیدا نکند.
مایکل لدین از اعضای شاخص این موسسه یکی از چهرههایی است که بارها درباره ایده تجزیه ایران و خاورمیانه جدید سخنرانی کرده و مقالات متعددی چاپ کرده است. لدین معتقد است محور براندازی در ایران باید ایده فدرالیسم باشد.
اسناد افشا شده اسنودن هم نشان میدهد آمریکاییها به این نتیجه رسیده اند که پاشنه آشیل جمهوری اسلامی ایران مسئله اقوام است.
رنگین کمان اقوام ایرانی اندیشکدههای آمریکایی و کارشناسان سیاست خارجی ضدانقلاب را به این نتیجه رسانده که میتوانند با تحریک گروههای مختلف، براندازی در ایران را تحقق ببخشند.
رصد اقدامات ضدانقلاب در ۳ ماه گذشته نشان میدهد ضدانقلاب بر عوامل وحدت ملی ایران حساسیت بالایی نشان داده است.
۱-رهبرانقلاب: رهبر معظم انقلاب همیشه به عنوان یکی از افراد معتمد جامعه ایرانی مورد احترام گروهها و اقوام مختلف قرار داشته است. از سوی دیگر ضدانقلاب همیشه تلاش کرده اقدامات زیادی علیه ایشان انجام دهد، اما در سه ماه گذشته یکی از دورههای کم سابقهای را در هجمه ضدانقلاب علیه رهبرانقلاب پشت سر گذاشتیم. یکی از مهمترین دلایل این اقدام را میتوان اثرگذاری رهبرانقلاب بر وحدت جامعه ایرانی دانست.
۲- اسلام: دین ستیزی مخصوصا ضدیت با اسلام و نشانههای آن به عنوان ریسمانی که میتواند عموم جامعه ایران را به یکدیگر وصل کند یکی دیگر از محورهای عملیاتی ضدانقلاب بود.
۳- پرچم ایران: نشانههای ملی جامعه ایران هم سیبل حملات قرار گرفت و ضدانقلاب با نمایش توهین به پرچم ایران تلاش کرد هویت واحد ایرانی را نیز سرکوب کند.
۴- سرکوب پان ایرانیست ها: ضدانقلاب این بار حتی از پان ایرانیستها هم عبور کرد. روز کوروش که همیشه یکی از روزهای مهم ضدانقلاب برای تبلیغ و ترویج اپوزیسیون بود نیز جدی گرفته نشد و حتی تلاش شد چهرههای شاخص این جریان سرکوب شود. ۳ ماه گذشته را میتوان دوره کم نظیری دانست که در آن فعالان «پان» کمترین حضور و همراهی را در رسانههای ضدانقلاب با مخالفان جمهوری اسلامی داشتند.
چرا اینترنشنال سعودی محور عملیات علیه ایران شد؟
خاشقچی جرم بزرگی مرتکب شد. او لیاقت تکه تکه شدن به دست جلادان آل سعود را داشت. اسنادی که او افشا کرد رابطه مالی شبکه اینترنشنال با آل سعود را علنی کرد. این شبکه سعودی اکنون محور عملیاتی علیه ایران را بر عهده گرفته است. تفاوت مهم این شبکه با دیگر شبکههای ضدانقلاب در تبلیغ پرتکرار چهرههای تجزیه طلب همچون دبیران کل و متولیان احزاب کومله و دمکرات است.
طعنههایی که گاهی برخی خبرنگاران بی بی سی به اینترنشنال میزنند از همین جنبه است. صدای آمریکا هم رگههای پان ایرانیستی را دارد و گاهی کارشناسان پان را در گفتگوهای خود ضریب میدهد. اما تقریبا محال ممکن است که اینترنشنال سراغ چنین افرادی برود و بر عکس افرادی که دارای ایدئولوژیهای تجزیه گرایانه هستند به طور پر ضرب مورد توجه این رسانه قرار میگیرند.
منبع : فارس