وزیر بهداشت گفت: تنها یک دریچه هفت ساله داریم و اگر طی این فرصت جمعیت افزایش نیابد دچار بحران می‌شویم.

بهرام عین‌اللهی در جلسه علنی  مجلس شورای اسلامی پس از قرائت گزارش مشترک کمیسیون‌های فرهنگی، اجتماعی و بهداشت و درمان در مورد نحوه عملکرد دستگاه‌های مسئول در اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت گفت: یکی از مشکلات موجود در کشور که طی دهه پیش رو به یکی از مشکلات و مسائل اصلی تبدیل خواهد شد، موضوع سالخوردگی جمعیت است. ما فقط یک دریچه هفت ساله داریم و اگر طی این فرصت جمعیت افزایش نیابد دچار بحران می‌شویم.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: خوشبختانه در مجلس یازدهم طرحی تصویب شد که به موجب آن قانون مترقی حمایت از خانواده و جوانی جمعیت ایجاد و ابلاغ شد. ابلاغ این قانون با شروع کار دولت سیزدهم همزمان شد.

وی ادامه داد: از ۷۳ ماده این قانون ۴۳ ماده آن به صورت مستقیم یا غیرمستقیم با وزارت بهداشت در ارتباط است، به عبارتی ۶۰ درصد مواد قانون مذکور با وزارت بهداشت در ارتباط است.

عضو کابینه دولت سیزدهم با بیان اینکه به منظور اجرای این قانون قرارگاه جوانی جمعیت در وزارت بهداشت با مسئولیت وزیر تشکیل شده است، افزود: تمام افرادی که در این موضوع نقش داشتند در قرارگاه مذکور حضور دارند؛ قرارگاه جوانی جمعیت ۱۵ جلسه تشکیل داده است و توانستیم موفقیتی در این زمینه به دست آوریم.

عین‌اللهی تصریح کرد: هماهنگی لازم در سطح ستاد وزارتی و دانشگاه‌های علوم پزشکی برای اجرای قانون انجام گرفته است، در حال حاضر در تمامی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور ما قرارگاه جوانی جمعیت را با مسئولیت رئیس دانشگاه ایجاد کردیم.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه در هر قرارگاه جوانی جمعیت ۹ کمیته وجود دارد، گفت: هر کمیته مسئول یک بخش است؛ کمیته بهداشت، درمان، هوشمندسازی، فرهنگی، علمی، حقوقی، بیمه، رصد، پایش و ... از جمله این کمیته‌ها هستند.

وی با بیان اینکه تاکنون ۷ دستور‌العمل با امضای وزیر به همه دانشگاه‌ها داده‌ایم، افزود: ۲۴ بخشنامه نیز معاونان برای قانون جوانی جمعیت صادر کردند، هدف ما از این دستورالعمل‌ها و بخشنامه‌ها، آسان‌سازی، ارزان‌سازی، کریمانه کردن، تکریم مادری و درمان ناباروری خدمات بهداشتی- درمانی است.

عضو کابینه دولت سیزدهم ادامه داد: برای بند به بند قانون دستور‌العمل تدوین کردیم به طور مثال در ماده (۵۳) اصلاح دستور‌العمل غربالگری، ناهنجاری‌های کروموزمی ابلاغ شده است، در مده (۵۴) راه‌اندازی سامانه ملی باروری سالم، در ماده (۵۸) اصلاح دستور‌العمل داروی میزوپروستول که موجب سقط عمدی می‌شد، در ماده (۴۷) ابلاغ راهنمای حفظ و مراقبت از سلامت، در ماده (۲۸) ابلاغ عواض خطرناک پزشکی و روانشناختی سقط عمدی، ماده (۴۱) ابلاغ راه اندازی مراکز درمانی ناباروری در دانشگاه، در ماده (۴۴) ابلاغ پوشش بیمه رایگان مادران باردار، ماده (۱۷) ابلاغ بخشنامه‌هایی به منظور پرداخت حقوق و مزایا، مرخصی زایمان و ... از جمله دستور‌العمل‌های مذکور است.

عین‌اللهی با بیان اینکه اداره کل جوانی جمعیت در وزارت بهداشت برای نخستین بار ایجاد شده و به طراحی اپلیکیشن‌ها با برنامه‌های مختلف در راستای اجرای این قانون اشاره کرد،   گفت: طراحی طرح رویش جهت پرداخت به کارانه پلکانی به بهورزان یکی از این موضوعات است. اگر در محل خدمت بهورزی میزان بارداری افزایش یابد، بهورز مورد تشویق قرار می‌گیرد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: در برگزاری جلسات توجیهی در دانشگاه‌ها و سمینار روسای دانشگاه‌ها در خصوص اهمیت توجه به جمعیت گفته شده است. بر این اساس در رتبه‌بندی دانشگاه‌ها توجه به قانون جوانی جمعیت یکی از شاخصه‌ها است.

وی افزود: سامانه ۱۹۰ و ثبت شکایات مردمی راه‌اندازی شده است تا بتوان در این زمینه شکایات مردم جمع‌بندی شود و اولویت‌بخشی به رسیدگی به تخلفات مربوط به قانون جوانی جمعیت از دیگر اقدامات انجام شده است.

عضو کابینه دولت سیزدهم با بیان اینکه تاکنون برای اقدامات انجام شده هیچ اعتبار در نظر گرفته نشده، گفت: امیدواریم در بودجه سال ۱۴۰۲ اعتباری به این بخش داده شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۸ ۲۲ آذر ۱۴۰۱
من دهه ۶۰ تی هنوز شغل ندارم دلتون خوش هست
آخرین اخبار