سیدصولت مرتضوی گفت: لازمه دستیابی به مؤلفههای اقتدار ملی و تحقق اقتصاد دانشبنیان رشد در حوزه پژوهش است.
وی اضافه کرد: موضوع پژوهش ریشه در فرهنگ دینی ما و تاریخ و تمدن ایران اسلامی دارد.
مرتضوی ادامه داد: پژوهش یعنی رفع نقص نسبی و این امر یعنی ندانستهها را به دانستهها تبدیل کردن است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: خوشبختانه در کشور ما به موضوع پژوهش توجه بسیار ویژهای شده است. در یک کشور این علما هستند که بستر تعالی، رشد، فرزانگی و فرهیختگی جامعه و جهان را فراهم میکنند.
وی تصریح کرد: بشر با آموختن مرحله به مرحله و منزل به منزل دانش سیر تکاملی پیشرفته خود را طی میکند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: در دورهای ایران با رکود علمی مواجه بوده است، اما به روایت اسناد نهادهای بینالمللی و جهانی پس از پیروزی انقلاب اسلامی، از لحاظ کمی و کیفی پیشرفتهای فراوانی در حوزه پژوهش داشتیم و به مسأله پژوهش توجه بسیار ویژهای شده است.
مرتضوی گفت: از نظر کیفیت و رتبهبندی تعداد مقالات و اسناد علمی که در پایگاههای علمی بینالمللی درج شده و قابل رصد و رؤیت است، ایران از رتبه ۵۴ به ۱۵ ارتقاء یافته است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: در بُعد فناوری بر اساس شاخص جهانی نوآوری سال ۲۰۲۲، کشور ما در بین ۱۳۲ کشور به رتبه ۵۳ رسیده است. طبق این گزارش ایران جزو ۳ کشور برتر در بین کشورهای با درآمد متوسط در بهبود جایگاه در این زمینه است. گزارشها نشان میدهد ایران از رتبه ۶۰ به رتبه ۵۳ در یک سال رسیده است.
مرتضوی با بیان اینکه ایران در حوزه نانو جزو چهار کشور برتر دنیاست، اضافه کرد: در شیمی، ریاضیات و فیزیک نیز در بین جز بهترینهای جهان هستیم و از این منظر مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب بر موضوع علم و پژوهش تأکید دارند و این امر در برترین فصول گام دوم قرار گرفته است.
وی تأکید کرد: از نظر کمیت تعداد مراکز علمی، صندلیهای دانشگاهی و اساتید برجسته، پژوهشکدهها و پژوهشگاهها نیز در کشور افزایش پیدا کرده است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: برای دستیابی به توسعه و تعالی چارهای جز توجه به پژوهش نداریم. برای توجه به پژوهش و نوآوری باید بستر و امکانات پژوهش را در حوزهای مختلف فراهم کرد.
مرتضوی در پایان کفت: از جمله مشکلات کشور ما این است که متأسفانه با توجه به معادن قوی و متنوع، میزان درآمد ما متناسب با امکانات نیست.