معاون سلامت اداره کل دامپزشکی خوزستان گفت: آنفولانزای فوق حاد پرندگان یک بیماری ویروسی بسیار واگیردار است که پرندگان اهلی و وحشی را درگیر می‌کند.

رضا اسدی گفت: آنفولانزای فوق حاد پرندگان یک بیماری پیچیده است که توسط ویروس‌هایی ایجاد می‌شود که زیرگونه متعددی دارد و ویژگی‌های ژنتیکی این زیرگونه‌ها بطور مستمر درحال تکامل هستند.

او می گوید: آنفولانزای فوق حاد پرندگان در سراسر جهان شیوع پیدا کرده و زیرگونه‌های آن در مناطق مختلف، بیماری‌های گوناگونی ایجاد می‌کند، بسیاری از سویه‌های این ویروس را می‌توانیم به طور کلی براساس شدت و حدت در پرندگان به ۲ دسته تقسیم کنیم.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی خوزستان آنفولانزای فوق حاد پرندگان با شدت و حدت بیماری زایی بالا را یکی از دسته‌های این بیماری برشمرد و گفت: این نوع معمولا علائمی بسیار شدیدی دارد و احتمال مرگ و میر در پرندگان زیاد است، همچنین این بیماری با شدت پایین دسته دوم محسوب می‌شود که معمولا علائم خفیفی دارد یا علائم بالینی خاصی از خود نشان نمی‌دهند.

به گفته او عوامل متعددی در گسترش ویروس‌های این بیماری شامل؛ پدیده جهانی شدن و تجارت‌های بین المللی، بازار‌های پرورش و فروش مرغ در معابر، پرندگان وحشی، پرندگان آبزی و مسیر مهاجرت پرندگان که با آغاز فصل سرما جابجا می‌شوند، نقش ایفا می‌کنند.

او گفت: به دلیل ماهیت مقاوم این ویروس، از جمله توانایی آن‌ها در دوره‌های طولانی به ویژه فصول سرما سال و در دمای پایین، ویروس‌ها از طریق تجهیزات و ابزارآلات از مزرعه‌ای به مزرعه دیگر منتقل شوند.

اسدی گفت: براساس تحقیق‌های انجام شده در سطح جهان، آنفولانزای فوق حاد پرندگان یک بیماری فصلی محسوب می‌شود و در ماه‌های خاصی از سال شایع می‌شود، معمولا از اوایل شهریور تا اویل مهرماه خطر‌های بیماری با شدت کمتری وجود دارد، اما از اواسط مهرماه تا آبان ماه خطر شیوع آن افزایش پیدا می‌کند و در بهمن و اسفند به اوج می‌رسد، بنابراین افزایش نظارت‌ها بر مرغداری‌ها و مراقبت از پرندگان در این ماه‌ها در مقایسه با ماه‌های دیگر امری ضروری است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.