فرهاد رهبر، دستیار اقتصادی رئیس جمهور روز چهارشنبه در اجلاس کمیسیون حملونقل مجمع شهرداران کلانشهرهای کشور در مشهد، گفت: در زمان حاضر ۲۴ درصد مصرف انرژی (سوخت) در کشور مربوط به بخش حملونقل است که باید مصرف بنزین و گازوئیل و سایر انرژیهای فسیلی را در کشور کاهش دهیم. این در حالی است که ۴۲ درصد انرژی مصرفی در حوزه حمل و نقل مربوط به بنزین و ۴۰ درصد آن گازوئیل است و بقیه مربوط به سایر انرژیها مانند گاز میباشد.
وی خاطر نشان کرد: درحال حاضر متوسط مصرف سوخت در کشور ۹۰ میلیون لیتر در روز است که پیشبینی میشود این میزان به زودی به ۱۱۰ میلیون لیتر در روز برسد.
دستیار اقتصادی رئیس جمهور اضافه کرد: طبق ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید، شهرداریها به منظور بهینه سازی مصرف انرژی میتوانند منابعی را دریافت کنند که این منابع ظرفیت خوبی برای فعالیتهای شهرداریها دراین زمینه به شمار میرود.
پوریا محمدیان، مدیر کل حمل و نقل وزارت کشور نیز در این نشست اظهار کرد: یکی از اقدامات دولت سیزدهم، تامین ناوگان اتوبوس و ون با ایجاد قرارگاه تامین و پشتیبانی ناوگان حمل و نقل و تجهیزات شهری در وزارت کشور است.
وی ادامه داد: این اقدامات شامل قرارداد خرید ۲ هزار دستگاه اتوبوس با سهم ۸۰ درصدی دولت و ۲۰ درصدی شهرداری، قرارداد خرید سه هزار دستگاه اتوبوس و قرارداد خرید پنج هزار دستگاه ون با سهم ۷۰ درصدی دولت برای شهرداریها در این دوره مدیریت شهری است.
وی با بیان اینکه قانون هفتم برنامه توسعه کشور مساله محور و با قانونهای توسعه گذشته متفاوت است، بیان کرد: ۱۲ مساله کلیدی و اساسی در برنامه هفتم مطرح شده که متاسفانه موضوع مدیریت شهری و ترافیک و تصادفات و ایمنی جزو این ۱۲ موضوع اصلی نیست، باید تدبیری به خرج داده شود تا در برنامه پنج ساله این موضوعات گنجانده شود.
مدیر کل حمل و نقل وزارت کشور با اشاره به اینکه سیاستهای کلی نظام در حوزه حمل و نقل متعلق به دهه ۷۰ و نیازمند بازنگری است، ادامه داد: هم اکنون لایحه اصلاح قانون توسعه حمل و نقل عمومی و الگوی مدیریت سوخت در کمسیون عمران مجلس نهایی شده و این طرح در صحن علنی مجلس است.
سید عبدالله ارجائی ، شهردار مشهد نیز در این نشست اظهار کرد: در حال حاضر حرممطهر در مرکز اصلی شهر از نظر کالبدی قرار ندارد لذا باید جهت توسعه شهر را تغییر داد، مسایل مشهد مختص خود شهر است و نمیتوان آن را با دیگر شهرها مقایسه کرد، مقصد تمام حمل و نقل ما باید حرم رضوی باشد.
وی ادامه داد: در اعتبارات ۱۴۰۲ سهم اوراق مشارکت شهرداریها باید افزایش یابد تا بتوان حملونقل عمومی را توسعه داد.
وی با بیان اینکه توجه جدی به موضوع حمل ونقل در اعتبارات ۱۴۰۲ ضروری است، گفت: در حال حاضر سهم اوراق مشارکت ۱۲ هزار میلیارد تومان است که ۶ هزار میلیارد سهم دولت و ۶ هزار میلیارد سهم شهرداری است، پیشنهاد افزایش این مبلغ به ۵۰ میلیارد تومان را داریم.
سیامین اجلاس کمیسیون حمل و نقل مجمع شهرداران کلانشهرهای کشور ۲۳ و ۲۴ آذر ماه به میزبانی مشهد در حال برگزاری است.