مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس:

تولید مس کاتد را از ۲۸۰ هزار تن به یک میلیون تن می‌رسانیم

رستمی گفت: قصد داریم تولید مس کاتد را از ۲۸۰ هزار تن به یک میلیون تن برسانیم و صادرات مس و محصولات پایین دستی را به ۲۰ میلیارد دلار افزایش دهیم.

علی رستمی مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران به مناسبت هفته پژوهش در آیین اختتامیه نخستین رویداد ملی شناسایی و رفع چالش‌های فناورانه صنعت مس افزود: ما محکوم به خام فروشی مس هستیم، باید به پایین دست هم فکر کنیم تا تبدیل کاتد مس به محصولات با ارزش افزوده بالا صورت گیرد.

او بیان داشت: متاسفانه یک تن کاتد را به ۹ هزار دلار می‌فروشیم که در خارج با تبدیل آن به محصول پایین دستی ۳۰ هزار دلار فروش می‌رسد.

رستمی تصریح کرد: با رسیدن به یک میلیون تن تولید مس، صادرات آن به ۱۰ میلیارد دلار افزایش خواهد یافت؛ از سوی دیگر با راه اندازی صنایع پایین دستی نیز، ارزآوری و صادرات محصولات مس به ۲۰ میلیارد دلار خواهد رسید؛ لذا تصمیم جهادی و وطن پرستانه را باید دنبال کنیم.

او گفت: دانش بنیان‌ها را باید پشتیبانی کرد و نقش مس را در توسعه کشور کم نبینید.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران افزود: با اینکه ۷ هزار و ۸۰۰ شرکت دانش بنیان در کشور داریم، اما هنوز واردکننده تکنولوزی هستیم، اساسا در ارتباط با تکنولوژی و فناوری برخوردمان بر دو نوع منفعلانه و فعالانه متصور است.

او تصریح کرد: در تکنولوژی منفعلانه اجازه می‌دهیم فناوری وارد زندگی ها، ذهن و قلب مان شود؛ لذا بدون تفکر به عنوان مصرف کننده از این تکنولوژی به صورت منفعلانه استفاده می‌کنیم.

رستمی گفت: گروه دیگری هم تکنولوژی را به صورت فعالانه انتخاب و به صورت بهره ور استفاده می‌شود که در حوزه صنعت مس در گروه دوم قرار داریم و آگاهانه این تکنولوژی استفاده می‌شود.

او افزود: امروز باید در حوزه صنعت مس بر اساس خرد جمعی و رفتار فعالانه در انتخاب تکنولوژی ذوب، فلوتاسیون و ... عمل کنیم که در رشد و توسعه موثر است و نباید گرفتار تلی از تکنولوژی‌های منفعلانه شویم.

رستمی با اشاره به اینکه ایران در حوزه صنعتی، منابعی از جمله مس را به صورت خام صادر می‌کند؛ در حالی که نسبت به کشور‌های دیگر بیشترین منابع معدنی مس را دارد، تصریح کرد: در کشور‌های خارجی کاتد را به صنایع پایین دستی تبدیل و به بازار عرضه می‌کنند.

تولید مس کاتد را از ۲۸۰ هزار تن به یک میلیون تن می‌رسانیم

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران گفت: بهار امسال صنعت مس را به سال هوشمندسازی انتخاب کردیم و باید با هوشمندسازی به انقلاب صنعتی چهارم دنیا برسیم، این محقق نمی‌شود مگر با ایجاد تعامل و ارتباط با نخبگان و محققان و کسب راه‌های دانش بنیان در راستای رفع چالش‌ها و رسیدن به نیاز‌های صنعت مس؛ که به یقین نیاز‌های شرکت ملی مس باید تعریف شود.

رستمی افزود: تعریف خواسته‌ها و شکل برآورده شدن آن‌ها دست نوآوران و ایده پردازان، محققین و مهندسان است و به صورت ۱۰۰ درصد حمایت خواهیم کرد البته ایده پردازی‌ها باید منجر به سودآوری برسد.

او تصریح کرد: ایده‌ها در راستای نیازسنجی در صنعت مس شامل مدیریت انرژی، آب، برق، پسماند، بهره وری و ... است.

رتبه تولید مس کاتد ایران در دنیا ۱۸ است

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران گفت: سال قبل با تولید ۲۸۰ هزار تن مس کاتد در ایران، این رتبه در دنیا به هجدهم رسیده است که تصمیم گرفته شده، تولید به یک میلیون تن برسد.

تولید مس کاتد را از ۲۸۰ هزار تن به یک میلیون تن می‌رسانیم

او افزود: از لحاظ وجود معادن، با ۸ درصد اکتشافات معدنی مس در رتبه پنجم دنیا قرار داریم که فرصت اکتشافات را نباید از دست دهیم.

رستمی تصریح کرد: در دهه طلایی صنعتی قرار داریم و به دلیل افزایش مصرف مس در دنیا فرصت طلایی اکتشاف معادن مس در حال خلق شدن است و برنامه تولید یک میلیون تن مس را تدوین کردیم.

او بیان کرد: در این راستا دنبال برنامه اجرای طرح‌های توسعه‌ای هستیم و این طرح‌ها با استفاده از تکنولوژی و هوشمندسازی بهتر جواب خواهد داد.

رستمی با اعلام اینکه در حوزه اکتشافات برنامه داریم و ۵ سال آینده این برنامه به ثمر خواهد رسید، تصریح کرد: کانادا ۸۰ درصد سرزمین مس خود را اکتشاف کرده؛ در حالی که ایران ۸ درصد مس را کشف کرده است.

او با اشاره به اینکه در اکتشافات مس بایستی یک درصد خوبی را به ثمر برسانیم، افزود: باید در شرکت مس سرمایه‌گذاری‌ها انجام گیرد.

تولید مس کاتد را از ۲۸۰ هزار تن به یک میلیون تن می‌رسانیم

رستمی تصریح کرد: ۶۰ دستگاه حفاری اضافه خواهد شد و با سازمان انرڗی اتمی وارد مذاکره شده ایم که به صورت هوابرد اکتشافات معادن را توسعه خواهیم داد و در پنج شش سال آینده همین مقدار را رشد خواهیم داد که بدین ترتیب کاری بزرگ در حوزه اکتشافات مس آغاز کردیم و با کمک سازمان انرژی اتمی به صورت هوابرد اکتشافات توسعه خواهد یافت.

رستمی بیان داشت: در حوزه استخراج هم که یکی از مسیر‌های بحرانی حوزه معادن به ویژه مس است، نیاز به ایده‌های خلاقانه و فناور هستیم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار