رئیس اداره ارتباطات سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان گفت:مواد آتش‌ زا انواع مختلفی دارد که باید دور از آتش نگهداری شود.

سرآتشیار فرهاد کاوه‌آهنگران با تاکید بر اینکه هرگونه نگهداری و استفاده از مواد آتش‌زا به‌طور کل ممنوع و غیرمجاز است، اظهار کرد: برخی شهروندان یا بعضی از مشاغل نیاز دارند مقداری از این مواد را که می‌تواند محصولات و مشتقات نفتی یا مواد شیمیایی باشد، نگهداری کنند.

او با اشاره به رعایت نکات ایمنی در خصوص نگهداری مواد آتش‌زا و محترقه، افزود: تمام مواد شیمیایی، آتش‌زا و محترقه باید از دسترس کودکان و نوجوانان دور نگه داشته شود، زیرا احتمال اینکه آن‌ها در اثر کنجکاوی یا برخورد با این مواد حتی به صورت اتفاقی، باعث بروز حادثه شوند، بسیار زیاد است.

سخنگو و رئیس اداره ارتباطات سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان ادامه داد: این مواد باید در محل خشک و خنک دور از نور مستقیم خورشید نگهداری شود و در صورت رعایت نکات ایمنی برای نگهداری این مواد، نیاز به یک محل مخصوص داریم که نه تنها از تهویه مناسبی برخوردار باشد، بلکه باید از دسترس کودکان خارج شود.

او با بیان اینکه مواد آتش‌زا انواع مختلفی دارد که باید دور از آتش نگهداری شود و در مکانی قرار گیرد که احتمال سرایت آتش و جرقه در آن کم باشد، گفت: این مواد نباید در ظروف شیشه‌ای یا فلزی نگهداری شود، زیرا در صورت انفجار، این قطعات آهنی یا خرده‌شیشه‌ها ممکن است باعث ایجاد خسارات جانی جبران‌ناپذیری شود.

کاوه‌آهنگران با تاکید بر اینکه حوادث همیشه شامل حریق نمی‌شود، گفت: به دلیل کنجکاو بودن کودکان، نگهداری موادی همچون نفت که شبیه آب است، نزدیک یخچال یا داخل قفسه‌های آشپزخانه جهت روشن کردن سماور یا منقل اسپند، می‌تواند خطرساز باشد و ممکن است کودکان به اشتباه به جای آب استفاده کنند که در نتیجه باعث مسمومیت و موارد دیگری خواهد شد.

سخنگو و رئیس اداره ارتباطات سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان ادامه داد: مواد قابل اشتعال باید در فضای باز یا در محیطی که پنجره‌ها بدون شیشه باشند، نگهداری شود، زیرا بخار و گاز‌های ناشی از این مواد که در محیط متصاعد می‌شود، باید به‌وسیله هواکش تهویه و هوا از طریق پنجره‌های بدون شیشه رد و بدل شود.

او با اشاره به شست‌وشوی لباس کار با بنزین در محل سکونت و نگهداری آن توسط برخی شهروندان در زیرزمین منازل یا صندوق عقب خودروها، افزود: حتی در صورت فاصله زیاد شمعک بخاری یا آبگرمکن از محل نگهداری بنزین در منزل، تصاعد گاز ناشی از آن، باعث انفجار می‌شود.

کاوه‌آهنگران گفت: برخی شهروندان نیز هنگام روشن کردن منقل برای تهیه غذا از بنزین یا الکل استفاده می‌کنند که ممکن است در اثر کنجکاوی کودک، دست‌ها یا لباس آن‌ها به این مواد آغشته شده باشد و با مشتعل شدن ذغال در منقل، کودک نیز دچار حریق شود.

منبع:ایمنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.