طبق گزارش آژانس بینالمللی انرژی، مصرف جهانی زغالسنگ در سال جاری میلادی به بالاترین حد خود رسیده و در چند سال آینده اگر حرکت جدی صورت نگیرد، در سطوح مشابهی باقی خواهد ماند.
به گزارش رویترز، گزارش سالانه آژانس بینالمللی انرژی پیشبینی میکند مصرف جهانی زغالسنگ امسال ۱.۲ درصد بالا رفته و برای اولین بار از ۸ میلیارد تن در سال عبور خواهد کرد. همچنین پیش بینی شده که مصرف زغال سنگ تا سال ۲۰۲۵ در این سطح ثابت خواهد ماند.
این بدان معناست که زغال سنگ همچنان بزرگترین منبع انتشار دی اکسید کربن در سیستم انرژی جهانی خواهد بود. انتظار میرود بیشترین افزایش تقاضای زغال سنگ در هند با ۷ درصد و پس از آن در اتحادیه اروپا با ۶ درصد و چین با ۰.۴ درصد باشد.
قیمت بالای گاز و اختلال در عرضه انرژی در ماههای گذشته سبب شده که برخی کشورها در سال جاری به مصرف زغال سنگ روی بیاورند که سوخت ارزانتری محسوب میشود.
کیسوکه ساداموری، مدیر بازارهای انرژی و امنیت آژانس بینالمللی انرژی میگوید: «جهان به اوج استفاده از سوختهای فسیلی نزدیک شده و ذخایر زغالسنگ اولین چیزی است که کاهش مییابد، اما ما هنوز به آنجا نرسیدهایم».
تولید برق جهانی با سوخت زغال سنگ قرار است امسال به رکورد جدیدی در حدود ۱۰.۳ تراوات ساعت برسد، در حالی که پیش بینی میشود تولید زغال سنگ با افزایش ۵.۴ درصدی به حدود ۸.۳ میلیارد تن برسد که همچنین بالاترین رکورد تاریخ است.