گلدانا نیک اقبالی گفت: بر اساس نتایج طرح بررسی شیوع ناباروری در کشور که در سال ۱۳۹۸ انجام شد، استان کهگیلویه و بویراحمد جزو استانهای با شیوع بالای نازایی است.
او افزود: ۱۶ درصد زوجهای در سنین باروری استان دارای ناباروری اولیه و ۲۰ درصد ناباروری ثانویه هستند، این در حالی است که آمار ناباروری اولیه کشور ۱۱ و ثانویه ۱۵ درصد است.
نیک اقبالی با بیان اینکه بیشترین علت ناباروری در زنان علل تخمدانی و مردان اختلال در پارامترهای اسپرم است، ادامه داد: ۳۰ درصد مشکلات در پیگیری تشخیص و درمان ناباروری، به دلیل مشکلات مالی عنوان شده است، ضمن اینکه با افزایش سطح تحصیلات شیوع ناباروری رو به کاهش است.
مدیر سلامت جمعیت و خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج بر تجهیز مرکز درمان ناباروری یاسوج و گچساران تاکید و اضافه کرد: خانوادههای نابارور برای درمان با مشکلات مالی مواجه هستند و از بانکها میخواهیم در این زمینه به خانوادهها کمک کنند.
این مقام مسئول با اشاره به تعداد مراجعه به مراکز درمان ناباروری گچساران و یاسوج گفت: پارسال ۳ هزار و ۳۵۶ نفر به این مراکز مراجعه و ۶۸۹ نفر آی یو آی و آی وی اف دریافت کرده اند، امسال نیز یک هزار و ۶۱۶ نفر به مراکز درمان ناباروری مراجعه کردند.
نیک اقبالی از راهاندازی مرکز درمان ناباروری در شهر دهدشت، مرکز شهرستان کهگیلویه خبر داد و گفت: با در نظر گرفتن جمعیت ۱۵۰ هزار نفر خانم دارای همسر در استان کهگیلویه و بویراحمد و شیوع ۲۰.۳ ناباروری در زوجهای ایرانی، میتوان گفت بیش از ۳۰ هزار زوج هم استانی در طول عمر خود هر نوعی از ناباروری اولیه و یا ثانویه را تجربه میکنند.