اشرفی در کارگروه توسعه صادرات و شورای ساماندهی مبادلات مرزی خراسان جنوبی گفت: رویکرد ما در این کارگروه برای حفظ و بقای جایگاه صاداراتی استان در کشورهای همسایه و توسعه و ایجاد بازارهای جدید است.
او با بیان اینکه گاهی آنقدر کم کاری شده است که جایگاه موجود صادراتی را از دست داده ایم، افزود: پیدا کردن بازارهای صادراتی آسان است، اما حفظ بازار هدف صادراتی کار سختیتر است بنابراین خط قرمز ما این است که دستگاههای مربوطه برای توسعه صادارت به کشورهای همسایه نباید از هیچ تلاشی دریغ کنند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی با اشاره به تأکید دولت برای حلقه ارتباطی و توسعه با کشورهای همسایه، بیان کرد: مرز افغانستان تنها مرزی است که رئیس جمهور برای آن نماینده ویژه منصوب کرده و همه بسترها و ظرفیتها ظرفیتها برای توسعه صادرات و ایجاد بازارهای جدید فراهم است.
او با اشاره به صدور مجوز ترانزیت عام از مرز ماهیرود، گفت: در حال حاضر ایکس دی گمرک ماهیرود آماده بهره برداری است و قابلیت صادرات و واردات کالا را در بخشهای مختلف برای استان فراهم کرده است.
اشرفی ادامه داد: برای صادرات هوایی محصولات زرشک، زعفران و عناب خراسان جنوبی بین ۵۰ تا ۷۰ درصد کرایه حمل از مبدأ استان به مقصد کشورهای صادراتی توسط سازمان توسعه تجارت ایران تأمین اعتبار خواهد شد و همچنین تأمین بخشی از کرایه صادرات زمینی این محصولات را در سطح ملی پیگیری خواهد کرد.
اشرفی ادامه داد: سازمان توسعه تجارت ایران بخشی از هزینههای ایجاد پایانه صادراتی محصولات کشاورزی استان را پرداخت خواهند کرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی با بیان اینکه امسال هدف گذاری ۱۱۷ میلیون دلار صادرات برای خراسان جنوبی از مرکز ابلاغ شده است، گفت: تاکنون بالغ بر ۶۵ درصد این تعهد محقق شده است که با اجرای روشهای نوین صادراتی امیدواریم به صورت کامل محقق شود.
اشرفی در پایان با اشاره به اینکه تجهیز آزمایشگاه مرجع و تخصصی صادرات در دستور کار است، درخواست کرد: بخش خصوصی اگر کالای را میخواهد صادر کند و بستر آن در استان وجود دارد از کمرگ خراسان جنوبی این مهم را انجام دهند.