محمدمهدی احمدی رئیس سازمان حمل و نقل مسافر شهرداری کرمانشاه با اشاره به خریداری ۱۰۸ دستگاه اتوبوس درون شهری گفت : در فاز اول ۲۰ دستگاه اتوبوس به کلانشهر کرمانشاه تحویل شده و قرار است تا پایان سال ۸۸ دستگاه دیگر تحویل شود.
وی افزود: هزینه خرید هر ۱۰۸ دستگاه پرداخت شده و شرکت خودروسازی متعهد شده تمام اتوبوسها را تا پایان سال تحویل دهد.
احمدی خاطرنشان کرد: علاوه بر این، ۱۰۰ دستگاه وَن هم خریداری شده که به زودی آنها به ناوگان حمل و نقل درون شهری تزریق میشود.
افشین لرزنگنه معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری کرمانشاه به تاثیرات تزریق ۱۰۸ دستگاه اتوبوس و ۱۰۰ دستگاه وَن به ناوگان حمل و نقل درون شهری کرمانشاه اشاره کرد و افزود: در حال حاضر روزانه یک میلیون و ۹۰۰ هزار سفر در سطح شهر کرمانشاه انجام میشود که تنها ۲.۵ درصد آن از طریق ناوگان اتوبوسرانی صورت میگیرد.
وی افزود: اگر این ۱۰۸ دستگاه اتوبوس به ناوگان تزریق شود، درصد جابجایی مسافر از طریق ناوگان اتوبوسرانی را به میزان ۷.۲ درصد افزایش داده و به حدود ۱۰ درصد میرساند، یعنی چهار برابر وضعیت فعلی.
وی افزود: اگر جابجایی مسافر با ۱۰۰ دستگاه وَن جدید را هم حساب کنیم، سهم ناوگان حمل و نقل عمومی در جابجایی مسافر به حدود ۱۴ درصد میرسد و این یعنی شش برابر وضعیت فعلی.
لرزنگنه تصریح کرد: اگر ضریب سفر با خودروی شخصی که ۱.۶ نفر است را در نظر بگیریم، ورود این تعداد دستگاه اتوبوس و وَن به ناوگان حمل و نقل درون شهری کرمانشاه، روزانه حدود ۱۰۸۰ سفر توسط خودروهای شخصی را کم میکند که این امر هم به کاهش مصرف سوخت و هم به کاهش آلودگی هوا کمک بسیاری میکند.
این مسئول با اشاره به استاندارد بالای اتوبوسهای خریداری شده گفت: این اتوبوسها دارای استاندارد یورو ۵ هستند و از همه مهمتر مناسب سازی شده و قابل استفاده برای معلولین هستند.
وی افزود: در این اتوبوسهای جدید قابلیت پرداخت الکترونیکی هم فراهم شده است.
لرزنگنه از نیاز کرمانشاه به پارک سوار (ترمینال) جدید خبر داد و افزود: ما نیاز داریم که پارک سوار جدیدی برای کرمانشاه در کنار پارک سوار "آزادی" احداث شود.
وی افزود: به این منظور ۱۳ هزار و ۸۰۰ مترمربع زمین مناسب در محل پارک "فدک" داریم که پنج تا شش هزار متر مربع آن برای ساخت یک پارک سوار جدید کفایت میکند.
به گفته لرزنگنه راه اندازی پارک سوار جدید نقش موثری در افزایش جابجایی مسافر و کاهش زمان و طول سفر دارد.
پیمان موسوی رئیس کمیسیون حمل و نقل شورای شهر کرمانشاه با بیان اینکه این اتوبوسهای جدید در اختیار شهرداری باقی میماند، گفت: با توجه به اینکه تردد اتوبوس به حاشیههای شهر برای بخش خصوصی به صرفه نیست، تصمیم بر این گرفته شد که رانندگان خود شهرداری در اتوبوسها فعالیت کنند تا بتوانیم آنها را در مسیرهای حاشیهای شهر فعال کنیم.
وی افزود: حاشیه شهر بسیار نیازمند تقویت ناوگان حمل و نقل عمومی جهت تردد به مرکز شهر هستند و این اتوبوسها با همین اولویت بکارگیری میشوند.
به گزارش ایسنا، نادر نوروزی شهردار کرمانشاه یکی از شاخصههای کلانشهرها را میزان استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومی عنوان کرد و افزود: در حال حاضر در کشورهای پیشرفته حداقل ۴۰ درصد جابجایی مسافرتهای درون شهری توسط ناوگان حمل و نقل عمومی صورت میگیرد و این درحالیست که این درصد در کلانشهرهای کشور کمتر از ۲۵ درصد است.
وی افزود: در تهران با وجود مترو و بی. آر. تی و... تلاش بر این است که این درصد را به حدود ۳۰ درصد برسانند.
نوروزی گفت: در کرمانشاه وضعیت از این هم بدتر است و میزان سفر با استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومی تنها حدود ۲.۵ درصد است و در تلاش هستیم تا با تحویل این ۱۰۸ دستگاه اتوبوس و ۱۰۰ دستگاه وَن این میزان را به حدود ۱۵ درصد برسانیم.
وی افزود: قطعا انجام این کار گام اول ما در توسعه حمل و نقل عمومی خواهد بود و باید بطور جد پیگیر تقویت این ناوگان باشیم.
نوروزی با اشاره به پیگیریها برای تکمیل بخشی از پروژه قطار شهری کرمانشاه گفت: اگر بتوانیم بخشی از این پروژه را به بهره برداری برسانیم، درصد جابجایی مسافر توسط ناوگان حمل و نقل عمومی در کلانشهر کرمانشاه تا حد خوبی ارتقا مییابد و به استاندارد کلانشهرها در این زمینه نزدیک میشویم .