سارا عسگری روان پزشک اظهار کرد: بیماری عاطفه گسیختگی یکی از اختلالات روانپزشکی که متأسفانه شیوع آن در حال افزایش و تشخیص این اختلال به دلیل تشابه با سایر اختلالات روانپزشکی بسیار سخت است.
وی ادامه داد: عاطفه گسیختگی، جزو اختلالات سایکوتیک یا همان روانپریشی است که مبتلایان به آن از افسردگی شدید و اختلالات دوقطبی رنج میبرند.
این پزشک قزوینی عنوان کرد: علائم بروز اختلال عاطفه گسیختگی ممکن است، در افراد مختلف متفاوت باشد؛ اما عمده علائم آن شامل توهم، هذیان و افسردگی است.
وی بیان کرد: ژنتیک، قرارگیری در معرض استرس، مصرف مواد مخدر، دخانیات و قرصهای روانگردان از دلایل ابتلا به این اختلال است که در صورت تشخیص درست و قرارگیری در سیر درمانی میتواند از شدت این اختلال بکاهد.
عسگری ادامه داد: معاینه بدنی، غربالگری ژنتیکی، آزمایش خون، مشاوره از راههای تشخیص این اختلال است. اما بهصورت ثابت معیار تشخیصی مصوبی برای این اختلال وجود ندارد و تشخیص بر اساس معیارهای ذهنی روانپزشک است.
وی در خصوص راههای پیشگیری از اختلالات روانی گفت: بهطورکلی، استرس، قرارگیری در معرض انواع انرژیهای منفی، افسردگی و از همه مهمتر مصرف قرصهای روانگردان و اعتیاد از مهمترین دلیل ابتلا به بیماریهای روانی است؛ بنابراین انتظار میرود با توجه به افزایش سطح استرس در زندگی اجتماعی، گرایش جوانان و نوجوانان به اعتیاد که بهتبع باعث افزایش بیماریهای روانی میشود، خانوادهها به کیفیت زندگی فرزندان خود توجه بیشتری داشته باشند.
این روانپزشک بیان کرد: با توجه به اینکه اختلالات روانی بر روی احساس، ادراک، خلقوخو و تمامی رفتارهای فرد، اثر میگذارد بنابراین چه در خصوص بیماریهای مزمن مثل عاطفه گسیختگی و چه برای سایر اختلالات روند درمان، مشاوره درمانی، مصرف قرصهای تجویزی بسیار مهم است.
وی در پایان گفت: میل به خودکشی در افرادی که مبتلابه بیماریهای روان هستند، بسیار بالا است بنابراین توصیه میشود، چنانچه یکی از افراد خانواده و یا اطرافیان دچار برخی ناخلقیها و رفتارهای نامتعارف هستند، حتماً با درک بر اینکه او یک بیمار است، شرایط را برای درمان هرچه سریعتر مهیا کنند.