دمی یارما از جمله غذاهای اصیل و سنتی استان اردبیل بوده و به دلیل وجود بلغور گندم در آن، از مواد مغذی سرشاری برخوردار است. آذری زبانان به بلغور یارما می گویند.
بلغور گندم منبع بسیار مناسبی از ویتامینها و آنتی اکسیدانها بوده و مصرف آن برای سلامت گوارش و قلب بدن مفید میباشد. مصرف روزانه ۱۵۰ گرم بلغور گندم، ۴۰ درصد از نیاز فیبر انسان را در یکروز برطرف میکند.
طرز تهیه دمی یارما اردبیلی بدین شرح است :
ابتدا پیاز را در روغن تفت می دهیم. سپس زردچوبه، فلفل، نمک را اضافه کرده و تفت می دهیم. گوشت و رب را اضافه کرده و تفت می دهیم. سپس هویج و سیب زمینی را اضافه کرده و تفت می دهیم. بلغور گندم و آب را اضافه کرده و هنگامی که جوش آمد درب قابلمه را می گذاریم تا مواد بپزند و جا بیفتد. پس از بخار شدن تمام آب، مواد را دم می گذاریم.