مدیرعامل بنیاد بین المللی فرهنگی و هنری امام رضا (ع) در آیین اختتامیه سوگواره ملی شعر «رواق سرخ» که به مناسبت گرامیداشت شهدای حادثه تروریستی حرم مطهر شاهچراغ (ع) برگزار شد، گفت: در سراسر ایران اسلامی و در هر نقطه از این کشور، نام و نشانی از فرزندان حضرت موسی بن کاظم (ع) به چشم میخورد.
مرتضی سعیدیزاده گفت: پیامی که امام علی بن موسی رضا (ع) به ما دادند و میدهند پیام زندگی و مبارزه خستگی ناپذیر و محاهدانه است.
او گفت: حضرت امام علی بن موسی الرضا (ع) در دوره بیست ساله امامت خود زندگی مجاهدانه داشتند و خداوند متعال نیز مُزد این جهاد را تقدیم این امام عزیز کرد.
سعیدیزاده گفت: امت مسلمان ایران از سال ۱۳۴۲ که نهضت امام خمینی (ره) در کشور شکل گرفت در سراسر ایران به ندای امام علی بن موسی الرضا (ع) پاسخ دادند و یک زندگی و مبارزه خستگیناپذیر را شروع کردند و مجاهدانه در تلاش هستند تا به افق اعلای خود که تمدن اسلامی است برسند.
او با اعتقاد به اینکه جهاد دری از درهای بهشت است که خداوند این در را بر روی خاصان از اولیای خود میگشاید، گفت: در چهارم آبانماه امسال ۱۳ شهید بزرگوار را در حرم مطهر احمدبن موسی (ع) تقدیم کردیم که این شهیدان مانند همه شهیدان انقلاب اسلامی مزد مجاهدت امت حزب الله ایران را برای همراهی با امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب خواهند گرفت.
سعیدیزاده همچنین با بیان اینکه ملت ایران هم مظلوم و هم مقتدر است، گفت: در بنیاد بینالمللی امام رضا (ع) سعی کردیم به اندازه پَرکاهی و به اندازه بال مگسی در مسیر اعتلای فرهنگ شهادت و ولایت گام برداریم و این برنامه را که ماحصل تلاش فعالان در بنیاد، مجموعه فرهنگ و ارشاد اسلامی و موسسه آفرینشهای هنری آثار قدس و مجموعه حوزه هنری استان است برگزار کنیم؛ امیدواریم این راه مسیری برای حوزههای مختلف باشد تا روایت این حادثه و اتفاق برای فرزندان و نسل آینده بماند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس نیز در این مراسم گفت: مسئله شهادت جمعی از هموطنان در حرم مطهر حضرت احمد بن موسی شاهچراغ (ع) از جنبههای مختلف قابل بررسی و توجه است؛ در وهله نخست تروریستی بودن فاجعه شاهچراغ (ع) و دست داشتن گروه ضد انسانی داعش در این ماجرا را باید مورد بررسی قرار داد.
حمیدرضا قانعی گفت: مختصات وحشی گری و خوی ضدبشری و ضدانسانی گروه داعش طی سالیان گذشته در رسانههای بین المللی ترسیم شده بود و حضور در یکی از اماکن زیارتی و دست زدن به ترور کور انسانهای بیگناه و بازنشر جهانی آن معنا دار و قابل بررسی است.
او گفت: دومین جنبه بستر امنیتی که این اتفاق در آن رقم خورد، بروز اغتشاشات و به هم ریختگی فضای امنیت شهر و مشغول سازی مسوولین امنیت به خرابکاریهای شهری، فرصت دست زدن به چنین اقدامی را برای این گروه تروریستی فراهم کرد.
قانعی گفت: مظلومیت شهدای شاهچراغ (ع) بعنوان نماد مظلومیت ملتی که طی چهل سال گذشته ۱۷هزار شهید ترور داشته است از دیگر مواردی است که باید مورد بررسی قرار گیرد.
این مقام مسئول گفت: در همین راستا شهادت شهید آیتالله دستغیب در سال ۱۳۶۰، شهید فقیهی، آتش زدن اتوبوس حامل مردم بیگناه، حادثه بمب گذاری رهپویان وصال و ترور در حرم شاهچراغ (ع) همه و همه روایتگر مظلومیت ملت عزیز ایران اسلامی است.
او با بیان اینکه ترور کودکان بی گناه با شلیک مستقیم گلوله که دل هر انسانی رو به درد میآورد، گفت: خلق تراژدیهایی مثل ماجرای آرتین و شهید آرشام سرایه داران، شهید ندیمی، شهید کشاورز، ماجرای راستین کوچولو و خانواده اش، شهید لری گوئینی، شهیدان خوب، شهید پورعیسی، فریدالدین معصومی و همه شهدای مظلوم این حادثه تابلویی بدیع و جانسوز در مقابل دیدگان ملت قرار داده است و نیاز به روایتی روشن و دقیق و هنرمندانه دارد.
قانعی یادآور شد: هتک حرمت حرم مطهر حضرت احمد بن موسی شاهچراغ (ع) بعنوان سومین حرم اهل بیت و مأمن دوستداران خاندان اهل بیت (ع) دل هر شیعه معتقدی رو به درد میآورد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس گفت: از شهر شیراز که همواره بعنوان نماد تعادل و امنیت و محبت و مهربانی و بهار نارنج و صمیمیت شناخته میشود تصویری به غایت خشن و دلهره آور به دنیا منعکس میشود و این تصاویر وجهه بین المللی کشور عزیزمان ایران را در اذهان ملتها به شدت تخریب میکند.
او با تاکید بر اینکه موضوع شهادت و تفسیر آن به عنوان هنر مردان خدا از دیگر مواردی است که باید مورد توجه قرار بگیرد، گفت: تصویر فرزندی خونین در آغوش مادر، چادرهای گلگون و آغشته به خون، یا شجاعت خادم حرم در بستن درب، مجاهدتهای نیروهای امنیتی و انتظامی، شهادت در لباس خادمی حضرت و پناه گرفتن پشت وسیله سرمایشی، همه و همه جلوههای هنری و تاثر برانگیزی هستند که زمینه را برای خلق آثار هنرمندانه و شاعرانه در حمله تروریستی به حرم فراهم میکنند.
در این مراسم شاعران برگزیده ملی و استانی از جمله محمدکاظم کاظمی، محمدجواد شرافت و سیده اعظم حسینی شعرخوانی کردند و از کتاب مجموعه اشعار و نماهنگ "نقاره میزنند" ویژه شهدای شاهچراغ با شعری از محمد مهدی سیار و خوانندگی نوید اطاعتی رونمایی شد.