حمید فضائلی گفت: ۱۰ سد بزرگ و ۴۳ سد کوچک با ظرفیت ۴۰۰ میلیون متر مکعب، ذخیره آبهای سطحی در استان را بر عهده دارند که از ابتدای مهر ماه سالجاری تاکنون میزان آورد سدهای استان ۲۶ میلیون متر مکعب برآورد شده که این رقم در مدت مشابه سال گذشته بیش از ۴۰ میلیون متر مکعب بوده است.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقهای اردبیل با اشاره به کاهش بارندگیهای فصلی و شدت گرفتن تنش آبی در استان افزود: علاوه بر کاهش حجم ذخیره سدها، میزان آورد رودهای منتهی به سدهای استان ۳۶ درصد کاهش یافته است.
فضائلی ادامه داد: حجم مقدار آب خروجی از سدهای استان از اول سال آبی تاکنون مقدار ۷.۱۳ میلیون متر مکعب بوده است که ۱۱ میلیون متر مکعب آن مربوط به تامین آب آشامیدنی شهر اردبیل بوده است.
او تغییر اقلیم و کاهش بارندگی در سالهای اخیر را موضوعی فرا منطقهای عنوان کرد و گفت: برای تامین آب آشامیدنی و کشاورزی نیازمند همکاری مردم و کشاورزان در مدیریت و مصرف بهینه آب هستیم.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقهای اردبیل با بیان اینکه مدیران و کارشناسان شرکت آب منطقهای اردبیل در شهرستانها بطور مستمر گلوگاههای پرخطر و سیل خیز را رصد میکنند، افزود: شرکت آب منطقهای اردبیل بطور مستمر بر رودخانهها و مسیلهای پرخطر و سیلخیز نظارت دارد و در صورت وجود موانع آنها را بازگشایی میکند.
فضائلی اظهار کرد: از طریق فرمانداریها، بخشداریها، دهیاریها و همچنین شورای اسلامی روستاها اطلاعیههای لازم برای رعایت حریم و بستر رودخانهها به مردم صادر شده و حفاظت از منابع آبی مورد تاکید قرار گرفته است.
او همچنین از آماده باش تیمهای گشت و بازرسی منابع آب در سطح استان خبر داد و گفت: ۲۲ تیم گشت و بازرسی از منابع آب استان نظارت کامل بر رودخانهها و مسیلها را بطور مستمر انجام میدهند.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقهای اردبیل همچنین لایروبی، بازگشایی و آزادسازی حریم و بستر رودخانهها را یادآور شد و گفت: در همین راستا اقدامات لازم بعمل آمده و رودخانهها و مسیلها با اولویت سیل خیز بودن لایروبی و بازگشایی میشوند.
فضایلی با بیان اینکه برای افق سال ۱۴۲۵ به میزان یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعب کسری آب در استان پیش بینی شده است، افزود: برای تامین این مقدار آب برنامههای مختلفی تدوین شده که تحقق آن نیازمند همکاری تمامی دستگاهها و ارگانهاست.
او با تاکید بر پیگیری و تکمیل طرحهای توسعه منابع آب در استان گفت: پیگیری تکمیل پروژه پایاب خداآفرین و اخذ ردیف اجرایی برای مرمت و بهسازی شبکه مغان، تکمیل سدها و شبکههای در حال احداث و آغاز عملیات اجرایی چند سد در استان جزو برنامههای اولویتدار شرکت آب در این بخش است.