سردار سرتیپ سید مهدی فرجی دومین همایش ملی مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح با تقدیر از اقدامات قرارگاه مهارت آموزی کارکنان وظیفه، اظهار کرد: تشکیل این قرارگاه براساس تاکیدات رهبر انقلاب بود. ۲۶ دستگاه در کشور با این قرارگاه در این پنج سال جهت مهارت آموزی سربازان کمک کردند. آموزش ۱ میلیون و۲۰۰ هزار سرباز دستاورد بسیار خوبی است.
وی ادامه داد: وزارت دفاع گرچه سهم کوچکی از سربازان داشته و در سال حدود۲ درصد سربازان کشور را در اختیار داریم، اما تلاش کردهایم دورههای مهارت آموزی را برای سربازان برگزار کنیم. این مهارتها برای سربازان و همه جوانان ضروری است.
سردار فرحی خاطرنشان کرد: ما در صنعت دفاعی خود بیش از ۹۰ درصد نیازهای نیروهای مسلح را تامین میکنیم که این افتخار بزرگی است. بیش از۵۰ درصد محصولات تولیدی ما وارد فناوری برتر شده است که کاربرد آنها تخصص نیاز دارد. ما این آموزشها را باید به سربازان برای استفاده، نگهداری و تعمیر محصولات دفاعی ارایه دهیم. در وزارت دفاع ما محیط واقعی کار و صنایع داریم. سربازان وزارت دفاع در این محیط قرار میگیرند و مهارت لازم را دریافت میکنند. ما ۳۵۰ دفتر طراحی در وزارت دفاع داریم یعنی از خلق ایده تا تولید محصول در این دفاتر انجام میشود که سربازان ما در این دفاتر حضور دارند.
جانشین وزیر دفاع افزود: وزارت دفاع با حدود۷ هزار شرکت خصوصی قرارداد دارد که۱۵۰۰ شرکت دانش بنیان هستند. سربازان ما به این شرکتهای دانش بنیان میروند و ۹۸ درصد آنها بعد از خدمت سربازی در این شرکتها جذب میشوند.
وی تاکید کرد: اگر موتور نوآوری روشن نباشد، نمیتوانیم محصولات جدید تولید کرده و از دنیا عقب مانده و غافلگیر میشویم پس به مراکز نوآوری نیازمندیم که این مراکز در حال ایجاد است. چرخه فناوری به سرعت در حال حرکت است و اگر به محصولات امروز بسنده کنیم، باختیم. مرکز نوآوری سرباز به زودی افتتاح میشود و سربازان دارای ایده میتوانند در این مراکز ایدههای خود را مطرح کنند.