وحیدی وزیر کشور گفت:موضوع اقتصاد پنهان در واقع بیش از آنکه آثار مخرب اقتصادی داشته باشد آثار مخرب فرهنگی و اجتماعی دارد، وقتی از اقتصاد پنهان صحبت میشود یک نوع بی ثباتی و فساد صحبت میکنیم.
او گفت: اقتصاد پنهان دارای شکلهای مختلف است، ولی در یک کلام این واژه اقتصاد پنهان ضد تولید در کشور است و این اقتصاد پنهان برای افرادی که به صورت مجاز فعالیت میکنند آثار مخربی دارد.
وزیر کشور گفت:آثار سوء اقتصاد پنهان میتواند مافیا تولید کند و اگر جلوی این اقتصاد پنهان گرفته نشود میتو اند یک مسئله اجتماعی در کشور ایجاد کند
وحیدی تصریح کرد:کوله بری تجارت خرده مرزی است این موضوع در وهله نخست چیز دیگری بود، ولی امروز به گونهای دیگر در حال شکل گیری است یا به صورت مافیا در حال فعالیت هستند. موضوع ساماندهی کولبرها باید در دستور کار قرار گیرد.
او افزود: امروز با وجود فناوریهای نوینمی توانیم اقتصاد پنهان را کنترل کنیم در این زمینه سامانه جلوگیری از پولشویی یکی دیگر از این برنامهها است که میتواند جلوی مافیا را در کشور بگیرد.
به گفته وزیر کشور، هر میزانی که شفافیت اقتصادی وجود نداشته باشد اقتصاد پنهان شدت بیشتری میگیرد، نظام مالیاتی بهم ریخته، تبادلات سالم اقتصادی و واردات و صادرات کاهش مییابد، نظام آماری بهم میریزد، تولید کننده ضرر میکند.
او گفت: تولید قلب اقتصاد بوده و اقتصاد پنهان ضد تولید و به نوعی ضد اقتصاد است. اقتصاد پنهان فساد اداری را ایجاد و توسعه میدهد و در کنار آن اعتماد به نظام اداری به شدت کاهش مییابد و از این طریق سرمایه اجتماعی را از بین میبرد و مشکلات فرهنگی، اجتماعی ایجاد میکند.
وحیدی گفت: برخورد با اقتصاد پنهان باید چند وجهی بوده تا بتوان ریشههای آن را از بین برد، باید با سیستم سازی و شبکههای دانش بنیان و توسعه شبکههای یکپارچه اقتصاد زیر زمینی را کشف و با آن برخورد کرد، اخیراً در وزارت اقتصاد توجه ویژهای به سیستم سازی شده است، شبکه بانکی با هوشمند شدن میتواند به صورت حداکثری با اقتصاد زیرزمینی مقابله کند.