کیانوش حمیدیان افزود: تاکنون ۱۵ میلیارد تومان از این مبلغ ابلاغ، پرونده متقاضیان به بانک ارسال و چهار میلیارد تومان پرداخت شده است.
وی تصریح کرد: یکی از محورهای مهم طرح جهش تولید استفاده از ابزار آلات نوین به منظور کاهش تخریب و جلوگیری از کاهش رطوبت خاک است که در این راستا تسهیلات با سود چهار درصد به کشاورزان اختصاص یافت.
وی با بیان اینکه مشکلی برای پرداخت تسهیلات و خرید ادوات وجود ندارد بیان کرد: این مبلغ برای خرید ابزار و ماشین آلات کاشت، داشت و برداشت مانند سم پاش توربولایز و تعمیر کمباینها تخصیص یافته است و با توجه به اینکه پارسال نیز ۱۹ میلیارد تومان برای خرید ادوات کشت در استان پرداخت شده اکنون وضعیت این ماشین آلات در استان رو به بهبود است.
وی بیان کرد: استفاده از روشهای مکانیزه در مراحل کاشت، داشت و برداشت نیز راهبرد دیگر طرح جهش تولید است که با هدف افزایش تولید و جلوگیری از ضایع شدن محصول در گروههای غلات، حبوبات، نباتات علوفه ای، دانههای روغنی، گیاهان دارویی دنبال میشود.
مدیر اجرایی طرح جهش تولید در دیمزارهای لرستان ادامه داد: سهمیه امسال لرستان از این طرح ۳۸۰ هکتار است که تاکنون ۱۷۵ هزار هکتار گندم، ۵۸ هزار هکتار جو، سه هزار هکتار گیاهان روغنی، ۴۵۰ هکتار علوفهای و ۶۰۰ هکتار دارویی کشت شدده است.
حمیدیان سطح پیش بینی شده برای کشت حبوبات را ۷۰ هزار هکتار عنوان کرد و گفت: پیش بینی میانگین برداشت غلات یکهزار و ۲۷۰ کیلوگرم و حبوبات ۶۰۰ کیلوگرم در هکتار است که در نهایت منجر به افزایش ۲۵ درصدی تولید معادل ۴۰۰ هزار تن میشود.
وی اضافه کرد: یکی از دلایل افزایش تولیدات در این طرح استفاده از بذرمال (بذر ضدعفونی و غنی شده به منظور افزایش جوانه زنی) میباشد که سهمیه استان در این خصوص ۸۴ هزار لیتر است همچنین حدود ۲۰۰ تن کود مورد نیاز در استان ذخیره شده و با تخصیص ۲۵۰ تن دیگر مشکلی برای تامین این اقلام وجود ندارد.
حمیدیان بیان کرد: در فرآیند بذرمال کردن، بذر با مواد و ترکیباتی مخلوط و قدرت جوانه زنی و رشد آن بیشتر میشود و این اقدام به منظور ضدعفونی، کنترل و پیشگیری از ابتلا به بیماری ها، افزایش رشد بذر و استقرار بهتر آن در خاک با استفاده از ترکیبات قارچکش، باکتری کش و حشره کش صورت میگیرد که در مجموع ۳۰ درصد بذور مورد نیاز کشاورزان در طرح جهش تولید به صورت بذرمال تهیه میشود.
طرح جهش تولید با هدف افزایش ۲۵ درصدی تولیدات دیم طی پنج سال آغاز شده است و سال زراعی گذشته در سطح ۲۰۰ هزار هکتار از اراضی دیم لرستان اجرا شد.
لرستان دارای ۸۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی میباشد که تنها ۲۵ درصد این سطح آبی شده است.
منبع: مهر