کیانوش حق نما گفت: این کار از وارد شدن خسارت دهها میلیارد تومان به باغهای استان جلوگیری کرد.
او افزود: باغداران اگر میخواهند سال آینده از خسارت آفت مگس میوه مدیترانهای در امان باشند باید اقدامات پیشگیرانه را از حالا آغاز کنند.
حق نما گفت: زمان زمستان گذرانی آفت مگس میوه مدیترانهای آغاز شده است و میوههای باقی مانده روی درخت، میوههای ریخته شده پای درخت و همچنین بستر کف باغ بهترین مکان برای گذراندن این دوره برای این آفت است.
او افزود: باغداران اگر میخواهند سال آینده از خسارت این آفت در امان بمانند باید هرچه سریعتر میوههای باقی مانده روی درختو میوههای ریخته شده پای درخت را جمع آوری و امحا کنند، همچنین کف باغ خود را دیسک بزنند.
حق نما میگوید: سال گذشته یخبندان و بارش برف شدید نداشتیم و همین امر موجب شد امسال آفت مگس میوه مدیترانهای ۴۵ روز زودتر از زمان همیشگی در استان مشاهده شود وبا توجه به پیش بینیها امسال هم شاهد یخبندان نخواهیم بود و لازم است باغداران اقدامات پیشگیرانه را انجام دهند.
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی گلستان گفت: جمع آوری باقی مانده میوهها از روی درخت نه تنها خسارت آفت مگس میوه را کاهش میدهد بلکه از بروز سایر بیماریها و آفتهای ابتدای فصل بهار مانند اسکب انار، مونولیا (پوسیدگی قهوهای درختان میوه هسته دار) پیشگیری میکند.
او افزود: کود حیوانی هم میتواند فضای مناسبی برای رشد آفت مگس میوه مدیترانهای باشد به همین دلیل لازم است باغداران این کود را با مشورت کارشناسان مصرف کنند.
او افزود: اجرای اقدامات پیشگیرانه برای تمام باغداران الزامی است و نتیجه موثر زمانی مشاهده میشود که تمام باغداران اقدامات را به درستی انجام دهند در غیر این صورت اگر یک باغدار پیگشیری کند و باغداری دیگر به این موضوع بی توجه باشد نمیتوان از بروز خسارت جلوگیری کرد.
در سال جاری آفت مگس میوه مدیترانهای به ۸۶۰ هکتار از باغهای استان خسارت وارد کرد.