زمانی که مهدی تاج هنوز در مسیر ورود به سمتهای رده بالای مدیریتی فوتبال ایران بود، جواد خیابانی از دوستان وی بود. مجریای که با گزارش بازیهای مهمی مثل استرالیا و آمریکا در آن زمان یکی از مشهورترین و محبوبترین چهرههای تلویزیونی به شمار میآمد.
بیست و چندسال بعد، اما رابطه تاج با خیابانی و سایر مجریان صداوسیما چنان نیست که پیشتر بود و حضور در مهمترین صندلی فوتبال بنشی متفاوت با گذشته به وی بخشیده که در بازگشت مجددش به فوتبال تقویت هم شده است. تاج تنها مدیر فوتبال ایران است که تقریبا تمام مناصب مدیریتی را تجربه کرده است. از مدیریت در اتحادیه فوتبال تا ریاست بر هیئت مدیره پرسپولیس، ریاست در سازمان لیگ، نایب رئیسی فدراسیون فوتبال و همچنین سه دوره ریاست بر فدراسیون فوتبال ایران و حالا عضویت در کمیته اجرایی کنفدراسیون فوتبال آسیا که مجموع این سمتها در تاریخ فوتبال ایران برای هیچ فرد دیگری ثبت نشده است.
او در حال حاضر در روزهای سپری کردن یک دوره کوتاهتر دو و نیم ساله در سمت ریاست فدراسیون فوتبال با چالشهای پیشبینی نشده و بزرگی رو به رو بوده و البته مسائلی را پشت سر گذاشته که خود بخشی از آن بوده است؛ مسائلی که بیشتر پیرامون حضور مجدد کارلوس کیروش در سمت سرمربی تیم ملی ایران برمیگردد.
این مدیر اصفهانی که پیش از کنارهگیری از سمتش به عنوان رئیس فدراسیون بعد از ماجراهای مربوط به شکستهای تیم ملی با مارک ویلموتس، با حضور در برنامه فوتبال برتر، جنگی علنی با محمدحسین میثاقی را آغاز کرده بود، پس از آن طولانی در صحنه مطبوعات حاضر نبود، اما پیش از انتخابات فدراسیون یک جلسه در برنامه فوتبال برتر حضور پیدا کرد و با این پیش زمینه پس از آنکه مطمئن شد دستاندرکاران این برنامه چندان موافق بازگشت مجدد او به فوتبال نیستند با این تیم وارد جنگی علنی شد.
به این ترتیب در پایان رقابتهای جام جهانی او امشب به ویژه برنامه شبکه ورزش دعوت شد. اما به واقع اگر او رابطهای مخدوش شده با صدا و سیما نداشت امشب در استودیوی بزرگتر شبکه سه، پاسخ سوالات محمدحسین میثاقی را میداد.
از قرار معلوم تاج قصد داشت حتما در رسانه ملی حضور داشته باشد و به سئوالات پیرامون حضور ایران در جام جهانی پاسخ دهد و انتخاب نهاییاش برنامهای بود آرام تر. اما حتی با وجود حضور خیابانی جنجالیتر از همیشه پیش رفت. درحالیکه او ابتدا به ساکن تنها برای اعلام اخبار مهم و پاسخ به چند سئوال به جام جم رفته بود. او دو ساعت پر نیش و کنایه و عجیب را با دو مجری (خیابانی و مجیدی) سپری کرد و احتمالا این سر و کله زدن طولانی در طول ضبط برنامههای ورزشی تلویزیون بیسابقه بوده است.
تاج از همان ابتدا به خصوص با رسول مجیدی، مجری جوانتر، زاویهای جدی نشان داد و بنای مخالفت با سوالات وی را گذاشت. (پرسشهایی که بیشتر پیرامون کارلوس کیروش و عملکرد ضعیف او در رقابتهای جام جهانی مطرح میشد). او به وضوح با وجود پاسخ دادن به بخشی از این سوالات میخواست بحث به سمت مسائل ریشهایتر برود تا او بتواند بخشی از دستاوردهای مهم خود در دوره حضورش در فدراسیون را به مردم اعلام کند:
نکاتی که خلاصه آن راه اندازی VAR، حل و فصل پرونده ویلموتس، موضوع بازگشت استقلال و پرسپولیس به رقابتهای آسیایی و آغاز مجدد بررسی پروندههای آنها برای دریافت مجوز حرفهای و همچنین در نهایت برنامهای بود که او برای توزیع منابع مالی به فوتبال ایران در نظر داشت. مباحثی که هر یک از آنها میتوانست سرفصل یک برنامه جداگانه در تلویزیون باشد، اما باتوجه به غیبت طولانی مهدی تاج در رسانه ملی او مجبور بود که این بحثهارا به صورت فشرده مطرح کند.
جالب اینکه تاج حتی در صحبتهایی که درباره طرح ابتکاریاش برای گردش مالی فوتبال باشگاهی ایران داشت، موضع خود را به این سازمان نزدیک کرد و گفت قصد ندارد برای فوتبال پولی از صدا و سیما طلب کند، بلکه به دنبال این است از طریق بندهای قانونی کارخانجات را مجاب کند تا بودجهای را در اختیار صدا و سیما قرار بدهند تا این پول به عنوان حق پخش بین کلیه تیمهای فوتبال ایران که از پوشش تصویری برخوردار میشوند، توزیع بشود...
اما هرچه که تاج اصرار به طرح نکات متفاوت داشت، سئوالات اصلی این برنامه پیرامون کیروش و آینده تیم ملی بود. نظراتی که شاید انتظار میرفت با توجه به نتایج ضعیف کسب شده ایران در جام جهانی با تایید تاج همراه شود، اما او در تمام دقایق برنامه پشت سرمربی منتخبش ایستاد و بعد از صحه گذاشتن روی انتخاب او تاکید کرد که برخلاف سایر مدیران همه مسئولیتها را به گردن سرمربیاش نخواهد انداخت. او گفت اینطور نیست که خود را با مقصر کردن کیروش تبرئه کند و به همین دلیل در غیاب این مربی پرتغالی از حقوقش دفاع خواهد کرد.
تاج: قبول دارم نتایج بد بود، اما شرایط هم عادی نبود
با وجود همه بحثها و در شرایطی که تاج با آن جملات خاص هر از گاهی متلکی هم نثاردو مجری این برنامه کرد، این گفتگو در فضایی عجیب به پایان رسید؛ آنجایی که در ابتدا مجیدی از مردم بابت اینکه رئیس فدراسیون با سوالات آنها پاسخ نداده عذرخواست، اما تاج بلافاصله قبل از تیتراژ انتهایی از فرصت خداحافظی استفاده کرد تا بگوید از مردم بابت اینکه فدراسیون نمیخواهد مثل صدا و سیما احساساتی عمل کرده و زود دست به تغییرات بزند عذرخواهی میکند!
در همین لحظه دوربین نمایی از بالای استودیو را روی آنتن برد و برنامه در شرایطی به اتمام رسید که ظاهرا بحثها با شدت ادامه داشت تا مشخص بشود آن ارتباط دوستانه قدیمی تا چه حد عوض شده و تغییر شکل داده است.