علی کلانه رئیس ذخیرهگاه زیستکره میانکاله در گفتگو با باشگاه خبرنگاران حوان گفت: این پرنده زخمی توسط یکی از تیمارگران منطقه مداوا و سپس توسط محیط بانان در شبه جزیره میانکاله رهاسازی شد.
او افزود: هوبره بومی شبه جزیره میانکاله نیست و به نظر میرسد به صورت گذری از این منطقه عبور میکرد که زخمی و زمین گیر شد.
علی کلانه ادامه داد: هوبره پرندهای از راسته میش مرغ سانان و گونهای بسیار کمیاب در کشور است که در مازندران کمتر مشاهده میشود
هوبرهٔ در جنوب فلسطین و بیابانهای سوریه، عراق، جنوب ارمنستان تا مکران و افغانستان، جزایر شرقی، قناری، شمال آفریقا، عربستان، و در شرق تا مغولستان پراکنده هستند.
این پرندگان در پاییز و زمستان در اکثر مناطق بیابانی و نیمه بیابانی ایران دیده میشود. تخمگذاری آنها در استانهای تهران، کرمان، یزد، شیراز، خراسان رضوی و سمنان نیز گزارش شدهاست.
بر اساس آخرین سرشماری هوبره در سال ۱۴۰۰ تعداد ۳۴۲۲ قطعه هوبره در ۳۳۰ منطقه کشور مشاهده و گزارش شده است که استانهای یزد با ۷۵۴ قطعه، فارس با ۶۴۹ قطعه و اصفهان با ۴۹۳ به ترتیب بیشترین آمار مشاهدات هوبره را به خود اختصاص دادهاند.
وزن هوبره بین ۱.۵ تا ۲.۵ کیلوگرم و طول بدنش از نوک منقار تا انتهای دم، حداکثر به ۶۵ سانتیمتر و فاصله دو سر بال آن تا ۱۴۰ سانتیمتر میرسد و به همین دلیل آن را سنگینترین پرنده قادر به پرواز در جهان میدانند.