مراسم توزیع پزشکان متخصص در استان روز چهارشنبه با حضور جمعی از مسئولان در سالن همایشهای دکتر فروزانفر دانشگاه علوم پزشکی بیرجند برگزار شد.
اسماعیلی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در این مراسم گفت: ۸۰ نفر از متخصصان بومی و غیربومی در رشتههای مختلف پزشکی امسال سهمیه اختصاصی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای خراسان جنوبی بوده که امید است با حضور این افراد کمبود متخصص نداشته باشیم.
وی با بیان اینکه توزیع پزشکان متخصص بر مبنای نیازسنجی نظام سطحبندی خدمات بیمارستانها انجام میشود گفت: این پزشکان در مرکز استان و شهرهای قاین، فردوس، طبس، سرایان، بشرویه، درمیان، سربیشه و نهبندان بهطور عادلانه توزیع میشوند تا دسترسی بیماران به خدمات ارتقا یابد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند عنوان کرد: تخصیص سهمیه پزشکان متخصص در اغلب رشتهها متنوع است لذا در برخی رشتهها بیشتر و برخی رشتهها کمتر بوده اما تلاش میشود زمینه خدماترسانی مطلوب فراهم شود.
اسماعیلی گفت: در همه رشتههای تخصصی به جز اورولوژی برای استان پزشک در نظر گرفته شده و امتیازدهی پزشکان براساس تاهل یا تجرد، داشتن فرزند، نمره برد تخصصی و بهصورت نرمافزاری است که توزیع بر همان اساس انجام میشود.
وی تصریح کرد: بسیاری از متخصصان از استانهای غربی کشور اعزام شدهاند و از خرمشهر، بوشهر، گیلان و مازندران هم متخصص غیربومی داریم که علیرغم اینکه بیش از ۱۵ سال صرف تحصیل رشته تخصصی کردهاند اما خدمت در مناطق محروم خراسان جنوبی را برگزیدهاند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: زمان حضور هر پزشک براساس شهرستان محل خدمت، متفاوت خواهد بود به طوری که زمان خدمت پزشگان غیربومی در بیرجند ۲ سال، فردوس، قاین و طبس ۱۹ ماه، بشرویه ۱۶ ماه و زیرکوه ۱۵ ماه است.
وی افزود: ماندگاری پزشکان بعد از اتمام طرح به رضایت خودشان بستگی دارد و اغلب آنان چون غیربومی هستند، ماندگاری ندارند.
اسماعیلی گفت: این پزشکان کمترین حقوق را به نسبت تحصیلات و ریسک شغلی دارند، برخی از آنان با حکم حقوقی ۱۰ میلیون تومان در شهرستانهای محروم مانند نهبندان مشغول به کار میشوند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با تاکید بر اینکه پاسخگویی به مردم تکلیف قانونی پزشکان است افزود: انتظار است پزشک مستقر در بیمارستان فارغ از مباحث مالی، پاسخگوی نیازهای درمانی مراجعهکنندگان باشد.
وی با بیان اینکه مجوز ایجاد مطب به سرعت برای مناطق محروم صادر میشود ، به پزشکان اعزامی توصیه کرد برای ایجاد مطب در مناطق محروم از جمله شهرهایی همچون نهبندان و درمیان اقدام کنند.
تعداد بیمارستانهای این استان پهناور در حال حاضر به ۱۴ بیمارستان رسیده و پروژههای نیمهتمام در این بخش وجود دارد که تکمیل و بهرهبرداری از آنها بینیازی مردم از مراجعه به شهرها و استانهای همجوار را به همراه خواهد داشت.
رئیس جمهور که اواخر هفته گذشته به خراسان جنوبی آمد، ۲۵ آذر ماه در جمع مردم نهبندان گفت: سهمیهای از پزشکان متخصص برای نهبندان با سرعت برقرار شود تا ساکنان در نهبندان و مناطق اطراف احساس کمبود از نظر دسترسی پزشک به هیچ عنوان نداشته باشند.