مصطفی مشفقیان در نشست خبری گفت: طی یکسال گذشته تلاش شد تا با تخصیص بودجههای مناسب و یک مسیر منطقی، تحولات خوبی در سطح شیراز در بخش فرهنگی، اجتماعی و ورزشی رقم بخورد.
او گفت: آغاز تصدی بنده بر سازمان متبوع با فروکش کردن بیماری کرونا کرونا همراه شد؛ بسیاری از اماکن فرهنگی پس از دو سال در آستانه بازگشایی بودند که خود موضوع به یک چالش بدل شده بود، اما موفق شدیم ٢٧ فرهنگسرا را به مدار فعالیت بازگردانیم.
رئیس سابق سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز گفت: تابستان سال گذشته شاهد حضور ٢٣ هزار نفر از شهروند شیرازی در اماکن فرهنگی و ورزشی شهرداری این کلانشهر بودیم.
مشفقیان با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه زیرساختهای فرهنگی، اجتماعی و ورزشی، از تکمیل باغ مهربانو در ابتدای پیاده راه سلامت واقع در بولوار شاهد، بهره برداری از فرهنگسرای معلولان، اجرای دیوار نگاری عظیم میدان امام حسین (ع) که در شمار بزرگترین سازه فرهنگی جنوب کشور است و طی دو هفته آینده به بهره برداری میرسد، به عنوان شاخصترین پروژهها در این حوزه یاد کرد.
او گفت: در تولید محتوای فاخر هم رویداد میدانی محشر در شیراز در طول ١٣ شب برگزار شد و میزبان جمعیتی بالغ بر ٦٠ هزار نفر بودیم. همچنین تفاهمنامه ساخت سریال تلویزیونی شاهچراغ (ع) با سازمان اوج در تابستان امسال منعقد و مقرر شد این سریال طی ٣٠ ماه به اتمام برسد.
معاون سابق شهردار شیراز، یکی از خلاءهای جدی این کلانشهر در حوزه کودک و نوجوان را نبود یک شهربازی ذکر کرد و گفت: متاسفانه برای تفریح و گردشگر کودک و نوجوان فضای اختصاصی نداریم، اما تلاش برای احداث شهر بازی را یک اولویت قرار دادیم و در این راستا با یکی از هلدینگهای خوشنام کشور تحت عنوان "ایران فان" وارد مذاکره شدیم و نهایتا ماه گذشته تفاهمنامه آن منعقد شد و اکنون در آستانه عقد قرارداد شهر بازی در پارک کوهستانی دراک هستیم.
مشفقیان همچنین آغاز اجرای طرح احیای محلات با محوریت مساجد تحت عنوان "مسجد محوری" را از دیگر اقدامات انجام شده طی یکسال گذشته ذکر کرد و گفت: این طرح ٥ ساله طراحی شده تا به خروجیهای اجتماعی برسد.
او با بیان اینکه با بهرهبرداری از فرهنگسراهای معلولان، تعداد فرهنگسراهای شهر شیراز به ٢٨ عدد رسیده، گفت: متاسفانه فرهنگسراهای ما از پراکندگی مناسب برخوردار نیستند و بسیاری از مناطق پر جمعیت شهری فاقد فرهنگسرا هستند. اگر بخواهیم فرهنگسرایی بسازیم تنها ٣٠ میلیارد تومان برای بنای آن باید هزینه کنیم لذا تعدادی از مساجد را به مثابه یک فرهنگسرای کوچک مقیاس درنظر گرفتیم و مقرر شد خدمات را از کانال مساجد به مردم ارائه کنیم.
رئیس سابق سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز گفت: در بخش ورزشی نیز روز گذشته از پیراهن تیم بسکتبال رونمایی شد که حاصل استعدادیابی بود.
مشفقیان هدف شهرداری از تیم داری حرفهای را بروز استعدادهای جوانان ذکر کرد و گفت: از آنجا که همگانی کردن ورزش اصلیترین تکلیف ماست، به صورت هفتگی پیاده روی خانوادگی در راستای افزایش نشاط اجتماعی برگزار میشود.
او همچنین اعلام کرد که تفاهم نامه احداث ١٤ زمین چمن مصنوعی در مداس مناطق محروم شیراز منعقد و مقرر شده تا انتهای امسال به بهره برداری برسند.
معاون سابق شهردار شیراز گفت: در بخش گردشگری نیز برای نخستین بار مسیرهای گردشگری تعریف شد. شهر شیراز را تنها به احمد بن موسی (ع) و حافظ و سعدی میشناسند، اما نیاز بود تا مسیرهای گردشگری به صورت تخصصی تعریف شود تا مردم با گذشته این شهر پر افتخار آشنا شوند.
مشفقیان، طراحی و ارایه کارت منزلت شهروندی را یکی دیگر از اقدامات ذکر و بیان کرد: کارت منزلت، یک کارت الکترونیکی است که جامعه مخاطب میتوانند از سرای محلهها، فرهنگسراها؟، خدمات استخر، خدمات پردیس مهر، مترو و اتوبوس به صورت نیم بها و رایگان استفاده کنند.
او گفت: در فاز نخست این کارت برای ٧ هزار شهروند شیرازی صادر شده است.
رئیس سابق سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز گفت: طی یکسال گذشته در حوزه اجتماعی نیز تاسیس مراکز مشاوره پردیس مهر شهرداری به صورت تخصصی با یک برند مشخص تداوم یافت و هماینک ٦ پردیس مهر در شش نقطه شهر فعال است.
مشفقیان همچنین اتصال مرکز ١٣٧ شهرداری شیراز به مرکز مشاوره غیرحضوری را از دیگر اقدامات برشمرد.
او به بودجه مصوب سازمان فرهنگی امسال هم اشاره و با بیان اینکه بودجه امسال ما ٦٥٠ میلیارد تومان در سرفصلهای فرهنگی، اجتماعی، ورزشی، گردشگری و تبلیغات شهری بوده است، گفت: تاکنون ٤٥ میلیارد تومان آن تخصیص یافته است.
معاون سابق شهردار شیراز همچنین با بیان اینکه امروز سازمان فرهنگی شهرداری این کلانشهر بابت ساخت فرهنگسرای معلولان، باغ مهربانو، دیوار نگاره میدان امام حسین (ع) و بالای ٢٠ میلیارد تومان بدهی عمرانی به شرکت شهر راز دارد، گفت: تلاش کردیم که تکلیف پرداخت حقوق کارکنان فرهنگی به صورت متمرکز در خود سازمان اتفاق بیفتد که خوشبختانه اجرابی شد.
مشفقیان همچنین با بیان اینکه هیچ فرهنگسرایی امروز به بخش خصوصی واگذار نشده است،گفت: فرهنگسرای خود گردان در شیراز نداریم و طی رایزنیهایی مقرر شد که ارائه خدمات فرهنگسراها به خود مردم اگذار شود، اما هنوز به جمع بندی نهایی نرسیدهایم.
او با تاکید بر این نکته که سرانه ورزشی شهر شیراز باید از طریق ساخت سالنهای ورزشی افزایش پیدا کند، یکی دیگر از اقدامات دنبال شده را احداث سینما محله در ١٠ فرهنگسرای شهر شیراز عنوان و ابراز امیدواری کرد که اولین آن تا انتهای امسال در پارک شهروند واقع در بولوار اتحاد راهاندازی شود.