وزارت تحصیلات عالی طالبان اعلام کرد دختران در دانشگاه ها دیگر نمی توانند حضور یابند.
دختران افغانستان به دنبال این تصمیم به اعتراض و اشک ریختن رو آوردند.
مجری یک شبکه تلویزیونی خصوصی در افغانستان بر اثر این تصمیم بغض گلویش را گرفت.
بخشی استاد دانشگاه گفت افغانستان به جایی تبدیل شده است که دیگرارزوعا در آن دفن شده است و ما متأسفیم که ما و شما شاهد این چنین رویدادی هستیم.
وی افزود ما یک قشر بزرگ و تاثیر گذار ولی محروم هستیم.
مهاجرین افغانستانی مقیم مشهد نیز نگران دختران و همکلاسی های خود در افغانستان هستند.
یکی دختران مهاجرین افغانستانی گفت دختران هم سن و سال من اکنون در افغانستان محروم هستند و از این محرومیت آنها من بسیار ناراحتم و خواستار بازگشایی مجدد مدارس و مکاتب هستم .
دختری دیگر از مهاجرین افغانستانی مقیم مشهد گفت من قویا خواستار بازگشایی مدارس و دانشگاه ها به روی دختران سرزمینم هستم.
اتباع افغانستانی که طی یک سال جدید به ایران مهاجرت کرده اند عامل اصلی مهاجرت را بسته بودن مکاتب به روی دختران اعلام کرده اند.
دختری از مهاجرین جدید الورود گفت دلیل اینکه من ایران هستم به خاطر این است که از درس جا می مانم.
شهروندان دیگر شهر مشهد از سیاست های دوگانه غربی ها در قبال دختران ایران و افغانستان می گویند .
یکی از این شهروندان گفت غربی ها که در ایران دخالتی می کنند به خاطر این است که بتوانند آشوبی کنند و در افغانستان دخالت نمی کنند چون می گویند هرچه عقب مانده تر بهتر است.
سازمان حفاظت از کودکان در گزارش اخیر خود اعلام کرد با بسته شدن مدارس کلاس ششم به بعد به روی دختران در افغانستان ۸۵۰ هزار دختر محصل از تحصیل بازمانده اند و حالا با بسته شدن دانشگاه های خصوصی و دولتی دانشجویان دختر به حدود یک میلیون دختر محروم از تحصیل رسیده اند.
طالبان در گفت و گو با کشورهای همسایه خواستار برگشت اتباع افغانستانی به کشورشان شده اند اما با اتخاذ سیاست های اینگونه در قبال دختران افغانستانی احتمال افزایش مهاجرت ها وجود دارد.