عبداله متولی در تشریح روند مراجعه شهروندان برای اخذ گواهی معاینه فنی گفت: در شش ماهه نخست سال جاری مراکز معاینه فنی خودروهای سبک کشور در مجموع ۵ میلیون و ۹۹۹ هزار و۳۷۰ خودرو پذیرش کردهاند که نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۸ درصدی داشته همچنین مراکز معاینه فنی خودروهای سنگین نیز طی این مدت یک میلیون و ۳۲ هزار و۴۰۶ دستگاه خودروی سنگین پذیرش کردهاند که نسبت به زمان مشابه در سال گذشته رشد ۷ درصدی را تجربه کرده است.
وی افزود: بیشترین مراجعه به مراکز معاینه فنی خودروهای سبک کشور بر اساس اطلاعات ثبت شده در سامانه سیمفا طی شش ماهه نخست سال جاری مربوط به استانهای تهران، خراسانرضوی و اصفهان بوده است. از دلایل اصلی این موضوع میتوان به جمعیت بالای ثابت و متغیر شهری، تعداد خودروهای موجود در این شهرها، کنترل و اعمال قانون مکانیزه خودروهای فاقد گواهی معاینه فنی در مناطق کم انتشار آلایندگی (LEZ) کلانشهرها اشاره کرد.
متولی ادامه داد: بر اساس اطلاعات ثبت شده در سامانه سیمفا، کمترین میزان مراجعات به مراکز معاینه فنی در شش ماهه اول سال ۱۴۰۱به ترتیب مربوط به استانهای کهگیلویه و بویر احمد، ایلام و بوشهر بوده است که این امر لزوم توجه بیش از پیش مسئولین و عزم جدی اعضای کارگروه استانی معاینه فنی خودروهای سبک و سنگین در اجرای مواد۷ و ۸ آییننامه اجرایی ماده۸ قانون هوای پاک و لزوم کنترل مکانیزه و اعمال قانون خودروهای فاقد معاینه فنی در این استانها را میطلبد.
وی تاکید کرد: طی شش ماهه نخست سال جاری یک میلیون و۳۱۶هزار و۲۳۱ خودرو، معادل۲۲درصد مجموع خودروهای مراجعه کننده به مراکز معاینه فنی خودروهای سبک، موفق به اخذ گواهی معاینه فنی نشدند. از این تعداد، علت مردودی ۷۷۵ هزار و۷۱۶دستگاه، معادل ۵۴ درصد مردودیها، مربوط به بخش ایمنی بوده که بیشترین مردودیهای ثبت شده به ترتیب مربوط به بخشهای ظاهری، سیستم ترمزگیری، انحراف محور و کمک فنر خودروها بوده است.
مدیر امور اجرایی معاینه فنی خودروهای کشور افزود: ۴۵۶ هزار و ۵۹۹ دستگاه، معادل۴۶درصد علت مردودی ها، در آزمون سنجش گازهای خروجی از اگزوز، واجد شرایط اخذ گواهی نشدهاند و اطلاعات و نتایج آزمونهای ثبت شده این دسته از خودروها در سامانه سیمفا نشان دهنده تأثیر ۸۵ درصدی معاینه فنی در بهبود عملکرد خودروهای کشور بوده است.