استاد دانشگاه و کارشناس مسائل بین‌الملل در مصاحبه با راشاتودی درباره جنجال‌های غربی‌ها علیه ماهیت برنامه هسته‌ای ایران توضیح داد.

محمد مرندی، استاد دانشگاه و کارشناس مسائل بین‌الملل، در مصاحبه با شبکه روسی راشاتودی، درباره اقدامات ایران برای حرکت به سمت جهان چند قطبی و همچنین جنجال‌های غربی‌ها و متحدانش علیه ماهیت برنامه هسته‌ای ایران توضیح داد.

محمد مرندی در پاسخ به پرسش مجری درباره اینکه چه تفاوتی ایجاد می‌شود اگر ایران به فهرست ۹ کشور داری سلاح هسته‌ای بپیوندد، گفت: «ایران می‌توانست سلاح اتمی ایجاد کند و این توانمندی را برای سال‌های طولانی داشته است، اما تصمیم گرفته که چنین کاری را انجام ندهد. در واقع، یک دلیل خوب درباره صداقت ایران و بی صداقتی آمریکا این است که آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها دائما در جریان مذاکرات وین می‌گفتند که برنامه هسته‌ای ایران بیش از حد پیشرفت کرده و هیچ زمانی دیگری برای مذاکرات باقی نمانده و ما باید همین الان مذاکرات را به اتمام رسانده به توافق برسیم چرا که اگر چنین نکنیم، بسیار دیر خواهد شد. آن‌ها دائما تهدید می‌کردند و به جامعه بین‌المللی درباره تهدید ادعایی برنامه صلح آمیز هسته‌ای ایران هشدار می‌دادند. خوب از زمانی که آن‌ها میز مذاکرات را ترک کردند آن‌ها به هشدار دادن پایان دادند، به هشدار دادن درباره این تهدید قریب الوقوع (ادعایی) درباره برنامه هسته‌ای ایران و آن‌ها هیچ چیزی نمی‌گویند و روی اوکراین تمرکز کرده‌اند. اگر برنامه هسته‌ای ایران چنین تهدیدی بود که آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها دائما درباره آن حرف می‌زدند. البته که چنین تهدیدی وجود نداشت چرا که آن‌ها دروغ می‌گفتند و همه ما می‌دانیم که آن‌ها دروغ می‌گویند.

وی افزود: مشخص و واضح است که برنامه هسته‌ای ایران، یک برنامه صلح آمیز است و اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها از برنامه هسته‌ای ایران به عنوان ابزاری برای انزوای و به حاشیه راندن ایران و تهمت زنی علیه این کشور استفاده می‌کنند همچنان که در موضوعات مرتبط با حقوق بشر و دیگر موضوعات هم همین کار را می‌کنند. خصومت آن‌ها با ایران آنقدر زیاد است که آن‌ها همیشه راهی برای اهریمن سازی از ایران پیدا می‌کنند و دلیل آن اساسا این است که ایران به دنبال یک جهان چند قطبی است».

محمد مرندی در بخش دیگری از این مصاحبه بر وضعیت بغرنج رژیم صهیونیستی در زمینه تقویت روابط با روسیه و چین تاکید کرد چرا که آمریکا به عنوان حامی اصلی این رژیم از تحرکات تل‌آویو برای روابط تنگاتنگ با مسکو و پکن حمایت نمی‌‎کند.

این کارشناس مسائل بین‌الملل و استاد دانشگاه تهران گفت: «رژیم اسرائیل واقعا در مخمصه گیر کرده است برای اینکه اگر آن‌ها حرکت به سمت روسیه یا چین انتخاب کنند، این حرکت آن‌ها قطعا باعث خوشحالی آمریکایی‌ها نخواهد شد. رژیم اسرائیل به ایالات متحده مقید است و به حمایت‌های آمریکا و اروپا مقید است در نتیجه اگر آن‌ها حرکت به سمت مسیر متفاوتی را انتخاب کنند، آن‌ها حمایت غرب را از دست خواهند داد. به نظر من آینده رژیم اسرائیل پر از چالش‌های بزرگ است و به نظر من هر چه به سمت آینده پیش برویم آن‌ها در موقعیت فزاینده سختی قرار خواهند گرفت. از منظر ایران، اقدام هوشمندانه این خواهد بود که به آپارتاید پایان داده شود».

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
سید
۰۸:۲۲ ۰۴ دی ۱۴۰۱
ما همیشه در معرض تهمت خواهیم بود
برای دخالت درخاورمیانه
برای فروش سلاح به خاور میانه
برای تجزیه ی خاور میانه
برای امنیت اسراییل حرامزاده
برای تحریم های بیشتر علیه ایران
برای برقرار نگه داشتن پایگاه هایشان درمنطقه
برای تولید تروریست وجنگ افروزی وضعیف شدن کشورهای منطقه
برای غارت منابع نفت وگاز منطقه
تنها راه به فرموده ی مقام معظم رهبری
اخراج آمریکا از منطقه است
بنابراین بایست خود را تقویت کنیم
موشک هایمان .پهبادهایمان
هوشمندتر برد بیشتر
داشتن جنگنده های پیشرفته
زیر دریایی های کوچک وبزرگ
مجهز به موشک یا زیر دریاییهای
بدون سرنشین انتحاری
همه باید در دکترین نظامی ایران باشد
تقویت رزم ناوهای ایران برای حمایت از
مرزهای آبی و
محافظت از حمل ونقل دریایی
آخرین اخبار