آقای موقری در جلسه اختصاصی بررسی آلودگیهای منابع آب استان آذربایجان شرقی، با انتقاد از شرایط پیش آمده در منطقه راه آهن، بر لزوم شناسایی منبع و منشاء آلودگی نفتی منابع آب زیرزمینی این منطقه تاکید کرد.
وی اظهار کرد: با هدف پیشگیری از جرایم علیه بهداشت عمومی و تامین سلامت مردم ضرورت دارد دستگاههای متولی با همکاری و هم افزایی به شناسایی منبع و منشاء آلودگی نفتی و رفع مشکل در منطقه اهتمام لازم را داشته باشند.
موقری ادامه داد: طبق گزارش شرکت آب منطقهای آذربایجان شرقی گستره آلودگی آبهای زیرزمینی منطقه راه آهن تبریز از سال ۱۳۸۹ تا سال ۱۴۰۱ افزایش قابل توجهی داشته است و این امر بر بهداشت و سلامت مردم، معیشت، کسب و کار کشاورزان شاغل در منطقه، تامین آب مورد نیاز محصولات کشاورزی و در نتیجه تهدید سلامت عمومی مردم تأثیر زیادی دارد.
وی یادآور شد: با توجه به اهمیت و حساسیت میزان آلودگی، موضوع در جلسه شورای پیشگیری آذربایجان شرقی مطرح و مقرر شد ضمن بررسی منشاء دقیق آلودگی، میزان دقیق آلایندگی اراضی کشاورزی و آبخوانها و تأثیرات آن در حوزه آب، کشاورزی و معیشت شاغلان این بخش، نسبت به ارائه راهکار سریع در ۲ حوزه قطع منشاء آلودگی و پاکسازی مناطق آلوده اقدام شود.
در این نشست مقرر شد اداره کل حفاظت محیط زیست و شرکت آب منطقهای آذربایجان شرقی گزارش کاملی از سوابق اقدامات خود در خصوص رفع آلودگی نفتی منابع آب زیرزمینی منطقه راه آهن تبریز و آخرین وضعیت منطقه را برای پیگیری و اقدامات بعدی به معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان منعکس کنند.
همچنین مدیرعامل راه آهن منطقه آذربایجان موظف شد آخرین وضعیت و نتیجه اقدامات خود در خصوص رفع آلودگی نفتی منابع آب زیرزمینی منطقه را به همراه برنامه عملیاتی برای رفع آلودگی به معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان ارسال کند.