این روزها بحث نوسازی بافت های فرسوده بسیار داغ شده و همواره یکی از راه های اساسی برای تسریع در روند رونق بازار مسکن نوسازی بافت های فرسوده است؛بنابراین اجرای این طرح خود کمک بسیار موثری در اجرای طرح رونق بازار مسکن دارد.
۲۰ درصد از شهرها در بافت های فرسوده قرار دارند
طبق آمار های ارائه شده هم اکنون در ۱۶۷ هزار هکتار بافت ناکارآمد کشور حدود ۲۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر ساکن هستند و حدود ۲۰ درصد شهرها و ۳۰ درصد جمعیت شهری کشور ساکن همین بافت های ناکارآمد هستند. همچنین در این محدودهها نزدیک به ۲ میلیون و ۶۸۲ هزار واحد ناپایدار شناسایی شده است که این واحدها به شدت در برابرحوادث غیرمترقبه خطرپذیر هستند و همواره بر اساس شرایط ریزدانگی و نفوذناپذیری مستعد بحران شناسایی شدهاند.
بسیاری از ساکنان مناطق بافت های فرسوده اعلام کردند که مدت زمان صدور پروانه و نرخ های بالای اجاره از مهم ترین دلایلی است که باعث شده آنها علاقه ای به نوسازی واحدهای خود نداشته باشند.
در همین رابطه حسینی یکی از ساکنان مناطق بافت فرسوده در جنوب تهران به باشگاه خبرنگاران اعلام کرد: به نوسازی بافت فرسوده خود علاقه داریم، اما متاسفانه با هر سازنده ای که صحبت می کنیم از افزایش قیمت مصالح ساختمانی و همچنین به صرفه نبودن نوسازی خبر می دهد.
او می گوید: این روزها متاسفانه با توجه به افزایش چشمگیر نرخ های اجاره دیگر با تسهیلات ۵۰ یا ۶۰ میلیون تومانی جایی برای اجاره کردن یا رهن پیدا نمی شود؛ بنابراین ترجیح می دهیم که در همین واحدهای فرسوده خود بمانیم.
راضی کردن مالکان بافت های فرسوده معضل اصلی در اجرای طرح نوسازی
از سوی دیگر قیاسی یکی از سازندگان در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران با گلایه از سخت گیری ها در حوزه نوسازی بافت های فرسوده گفت: راضی کردن ساکنان و مالکان بافت های فرسوده خود از مهم ترین معضلات در این بخش است، اما یکی از عواملی که باعث می شود به سمت نوسازی بافت های فرسوده نرویم، بوروکراسی های اداری و عدم پرداخت تسهیلات تصویب شده به سازندگان است.
با توجه به افزایش چشمگیر قیمت واحدهای مسکونی و از سوی دیگر مشکلاتی که در حوزه تجمیع واحدهای مسکونی با متراژ پایین وجود دارد، صرفه چندانی برای نوسازی این واحدهای مسکونی وجود ندارد.
براساس این گزارش، با توجه به تمهیداتی که در حوزه نوسازی بافت های فرسوده توسط وزارت راه وشهرسازی صورت گرفته است، به نظر می رسد که طلسم نوسازی بافت های فرسوده شکسته شده و نوسازی بافت های فرسوده جان دوباره ای خواهد گرفت.
بسته های تشویقی که سازندگان را به پای کار می برد
در همین رابطه محمد آیینی معاون وزیر راه وشهرسازی به باشگاه خبرنگاران اعلام کرده است، بسته های تشویقی برای نوسازی بافت های فرسوده در نظر گرفته شده است که زمینه ساز تسریع در روند و اجرای طرح نوسازی بافت های فرسوده می شود.
او می گوید:کاهش هزینههای غیرساختمانی در بافتهای فرسوده از جمله این راهکارها و محور نخست بسته های تشویقی است.هم اکنون شهرداریها برای صدور پروانه ساختمانی مکلف هستندکه تا ۵۰ درصد تخفیف بدهند که در برخی موارد این تخفیف ها به ۱۰۰ درصد هم میرسد.در مقابل دولت متعهد است تا این تخفیفها را در صدور پروانه ساختمانی برای شهردارهای جبران کند. هماکنون به طور میانگین ۸۵ درصد تخفیفها اعمال میشوند.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری گفت: صدور پروانه ساخت در تهران هشت ماه طول میکشد که انگیزه را از سازندگان گرفته است، با شهرداری به توافق رسیدیم که صدور پروانه ساخت در محله های فرسوده به ۲ ماه برسد. موضوع بعدی انشعابات آب و برق وگاز است که سازندگان تا سه ماه برای نصب انشعابات دوندگی دارند.
آئینی محور دوم بسته های مشوق نوسازی در بافت های فرسوده را برای سازندگان و سرمایهگذاران تامین مالی اعلام کرد و گفت: سیستم بانکی به کمک سرمایه گذاران و سازندگان نوسازی در بافتهای فرسوده آمده و تسهیلات ارزان قیمت را در اختیار آنها قرار میدهد. در بافت فرسوده بانک ها موظف هستند همانند نهضت ملی مسکن در واحدهای معرفی شده تسهیلات را بدون شرایط چهارگانه نهضت ملی در اختیار سازندگان قرار بدهند. در حال حاضر شرایط پرداخت تسهیلات به این صورت است که در تهران ۴۵۰ میلیون تومان، در سایر کلانشهرها ۴۰۰ میلیون تومان و در سایر شهرها ۳۵۰ میلیون تومان تسهیلات نوسازی پرداخت میشود که ۱۵۰ میلیون تومان از این تسهیلات با نرخ صفر درصد محاسبه میشود.
سنگ اندازی های برای نوسازی بافت های فرسوده باید شکسته شود
براساس این گزارش فرشید پورحاجت دبیر انجمن انبوه سازان مسکن کشور به باشگاه خبرنگاران اعلام کرده است: بوروکوراسی های اداری خود یکی از اصلی ترین عوامل در زمینه اجرای طرح نوسازی بافت های فرسوده است و با توجه به آنکه در اجرای طرح نوسازی بافت های فرسوده شهرداری ها سنگ اندازی می کنند؛ بنابراین سازندگان تمایلی برای ورود به این بخش ندارند.
قنبری یکی از ساکنان بافت های فرسوده از نرخ پایین تسهیلات در حوزه گلایه کرد و گفت: نرخ پایین تسهیلات برای مدت زمان اجاره چندان پاسخ گو نیست، بنابراین در این بخش باید برنامه ریزی لازم صورت گیرد.
گفتنی است، دولت در بسته تشویقی نوسازی بافت فرسوده برای ودیعه مسکن ۶۰ میلیون تومان تسهیلات قرضالحسنه با سود ۴ درصد در تهران و برای کلانشهرها و سایر شهرها نیز ودیعه ۴۵ میلیون تومانی در نظر گرفته است.
براساس این گزارش، هم اکنون ۱۱۱ هزار و ۵۰۰ واحد در بافت های فرسوده در دست نوسازی قرار دارند که ۶۹ هزار واحد آن تحت حمایت دولت، تسهیلات بانکی و دولتی نوسازی میشوند که در صورت اجرای طرح نوسازی بافت های فرسوده با روند و پیگیری بسته های تشویقی شاهد رونق در اجرای این طرح خواهیم بود.
و بهانه هم دارند که هزینه نوسازی نداریم
در وافع این خانه های فرسوده گاهی ده برابر یک اپارنمان لاکچری درامد ماهانه دارند
بعضی ازرخانه های فرسوده هم در کوچه های باریک قرارردارند کسی نمبخواهد اینهنه به خودش اسباب زحمت خراب کردن بدهد
لطفا پیگیر زمین هایی که شهرداری و اجراییات مجوز ساخت نمیدهند باشید خیلی ها در محدوده شهر زمین دارند اما اجازه ساخت ندارند
ولی دولتمردان ما همیشه میخواهند از آب رد شوند بدون آنکه پایشان تر شود
هر روز که بیدار میشیم همچین سوپرایز میشیم که نگفتنی
همه جوانان رو بی خانمان کردید و زن وبچه ها رو آواره ؛ فقط به فکر آخر ماه هستید که چقدر از بیت المال میاد حسابتون یا چقدر وام می تونید بگیرید یا....
اصالت یک منطقه به درخت های تنومند و خانه های سنتی است .
آخه چقدر ما باید چیزی از دست بدیم تا بفهمیم
نمونه اش مشهد الرضا و بافت تاریخی اطرافش کهه همه شدن پاساژ و هتل
خانه بدون ایمن هفتاد هشتاد سال پیش که هویت نیست
بسیار غیر بهداشتی و پر پشهای سالک هستند