وی افزود: برای ایجاد سهولت و جذب توریست در کشور، برنامههایی روی دست می باشد و در قسمت حفظ ارزشهای تاریخی فرهنگی و آثار باستانی که مهمترین رسالت ریاست اطلاعات و فرهنگ است تا کنون گامهای مهمی برداشته شده است.
قانع بیان داشت: بر اساس مکتوب از طرف ریاست طالبان، تمام مسئولين مرکز و ولایات موظف به محافظت از آثار باستانی و ارزشهای تاریخی کشور می باشند.
وی همچنین گفت: طالبان قطعهای امنیتی را به نام ۰۱۲ ایجاد کرده است که وظیفه شان محافظت از آثار باستانی فرهنگی و ارزشهای تاریخی کشور است .
به گفته قانع : نیروهای ۰۱۲ ضمن حراست از آثار تاریخی، توانسته اند ۲۵۰۰ اثر باستانی را که قاچاقبران می خواستند از کشور خارج کنند دوباره به موزه ملی برگردانند.
وی در ادامه گفت که در ۳۳ ولایت کشور مسئولين ریاست اطلاعات و فرهنگ در حال ثبت آثار باستانی اند و در راستای ترمیم مناطق باستانی و احیایی مجدد این آثار بطور شبانه روزی کارمی کنند.
قانع در رابطه با آثار موجود در موزه ملی نیز گفت: در حال حاضر بیش از ۸ هزار آثار تاریخی در موزه ملی کشور ثبت و نگهداری می شود و آثاری که بطور قاچاق به کشورهای دیگر بعد از تحول اخیر به فروش رسیده است با همکاری کشور قطر در مالیزیا جمع آوری شده و سپس توسط مسئولين ریاست اطلاعات و فرهنگ دوباره به موزه ملی کشور برگردانده شده است.
سالها جنگ در افغانستان باعث از بین رفتن و یا قاچاق بسیاری از آثار تاریخی و باستانی کشور افغانستان شده است.