وهب مختاران گفت: ۳۹ هزار و ۷۱۶ نفر مهارت جو در ۹ ماهه سالجاری با هدف سنجش و ارزشیابی مهارتی در آزمونهای مختلف فنی و حرفهای این استان شرکت کردند.
او هدف و اولویت اصلی مهارتآموزی در مراکز فنی و حرفهای را ایجاد فرصتهای شغلی اعلام کرد و اظهار داشت: از این تعداد شرکت کننده ۲۵ هزار و ۱۳۶ نفر مرد و ۱۴ هزار و ۵۸۰ نفر زن بودند.
مختاران با اشاره به اینکه افراد پس از حضور در دورههای مهارتی بخش دولتی و خصوصی برای دریافت گواهینامه از سازمان آموزش فنی و حرفهای باید در آزمونها شرکت کنند ادامه داد: این آزمونها شامل آزمون هماهنگ، صنعت ساختمان، تفاهم نامه، ادواری و آنلاین است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان همدان، افراد شرکت کننده در آزمون آنلاین را ۱۵ هزار و ۲۸۴ نفر ذکر کرد و از مشارکت هزار و ۱۰۴ نفر در آزمونهای تفاهم نامه خبر داد.
مختاران ادامه داد: در آزمونهای هماهنگ نیز ۱۰ هزار و ۷۶۳ نفر شرکت کردند و مابقی شرکت کنندگان نیز در رشته صنعت ساختمان مورد سنجش قرار گرفتند.
او گفت: کارآموزان در رشتههای مختلف مانند صنایع دستی، جوشکاری، مکانیک، فناوری اطلاعات، طراحی دوخت، مراقبت زیبایی، حسابداری، مدیریت خانواده، گردشگری، صنایع چوب، برق و اتومکانیک مورد ارزیابی مهارتی قرار گرفتند.
مختاران گفت: در راستای توسعه فناوریها و پایداری اشتغال، مهارت آموزی برای افراد شاغل در کارگاهها پیش بینی شده است که برهمین اساس تعداد زیادی به مخاطبان این سازمان افزوده و تفاهمنامههای مختلفی با دستگاهها منعقد شده است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان همدان ادامه داد: مهارت آموزی به کادر وظیفه نیروهای مسلح، معتادان بهبود یافته و افراد دارای معلولیتهای ویژه، آزادشدگان از زندان، دانشآموزان و دانشجویان از جمله گروههای مخاطب آموزش فنی و حرفهای استان است.
او گفت: طرحهای کهاد و نخلستان (آموزش دانشجویان) برای توسعه آموزشهای مهارتی دانشجویان و دانش آموختگان در دستور کار قرار گرفته است تا زمینه برای آموزش بهتر به این ۲ قشر فراهم شود.
اداره کل آموزش فنی و حرفهای استان همدان دارای ۲۲ مرکز آموزش دولتی و ۱۹۸ آموزشگاه خصوصی است.
منبع: ایرنا