رنجبر مدیرکل دفتر اجتماعی استانداری کرمانشاه گفت : دفتر مطالعات آسیبهای در وزارت کشور تحلیلهای بسیار خوبی درباره معتادان متجاهر ارائه دادند و مشخص شده خیلی از اقدامات گذشته منتج به کاهش اعتیاد نشده است.
وی با بیان اینکه یکی از اقدامات اصلاحی افزایش مدت زمان نگهداری معتادان در کمپها از سه ماه به ۶ ماه است عنوان کرد: برخی معتادان در کمپهای بخش خصوصی در قالب ماده ۱۵ نگهداری میشوند و اقدامات درمانی و روانی روی آنها انجام میشود، اما کافی نیست و دوباره به اعتیاد بازمیگردند.
رنجبر با اشاره به کمپهای ماده ۱۶ برای نگهداری معتادان متجاهر گفت: کمپ ماده ۱۶ در سراب نیلوفر برای ۱۵۰ نفر ظرفیت داشت و با پیگیریهای متعدد این ظرفیت به ۵۰۰ نفر افزایش یافته است.
وی با اشاره به همکاری خوب شهرداری کرمانشاه در این زمینه و افزایش ظرفیت اردوگاه چشمهسفید، افزود: اکنون ۱۸۴ نفر در اردوگاه چشمهسفید نگهداری میشوند، اما این ظرفیتها برای نگهداری معتادان موجود کافی نیست.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کرمانشاه بیان کرد: اکنون ظرفیت تمام کمپها برای نگهداری معتادان متجاهر کمتر از ۱۰۰۰ نفر است و مقرر شده جهاد کشاورزی در نزدیکی سراب نیلوفر دو سوله و یک ساختمان اداری را در اختیار شورای مبارزه با مواد مخدر استان قرار دهد و قرارداد منعقد شده، اما به مدتی زمان نیاز دارد.
وی گفت: علاوه بر این مقدمات برای راهاندازی اردوگاه کنگاور فراهم شده و با سرمایهگذاران نیز رایزنی شده که در این شهرستان و سایر شهرستانها علاوه بر نگهداری فرایند توانمندسازی نیز انجام شود، اما عملیات آمادهسازی اردوگاه کنگاور هنوز انجام نشده است.
رنجبر افزود: چرخه مبارزه با مواد مخدر و ساماندهی معتادان متجاهر تاکنون چرخه کاملی نبوده و معتاد بعد از نگهداری به طور مجدد به جامعه و مواد مخدر بازمیگردد و راهکار برای این وضعیت تداوم زمان نگهداری و درمانهای روانی و توانمندسازی در زمینه اشتغال است.
وی با بیان اینکه اکنون برای نگهداری تمام معتادان متجاهر با کمبود فضا مواجه هستیم، عنوان کرد: ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور باید اعتبارات بخش توسعه و ایجاد مکانهای جدید را تخصیص دهد، زیرا از اعتبارات استانی تا حدی میتوان استفاده کرد، اما با توجه به آمار معتادان این میزان اعتبار پاسخگو نیست.
رنجبر با اشاره به اینکه ۲۷ دستگاه در زمینه مبارزه با مواد مخدر وظیفه دارند گفت: اتاق رصد آسیبهای اجتماعی به تازگی توسط سازمانهای مردم نهاد دایر شده است.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کرمانشاه افزود: رویکرد دولت خدمتگزار استفاده از ظرفیت گروههای مردمی و جوانان دارای انگیزه و انقلابی است و در صورت حمایت از این گروهها به نتیجه این اقدامات امیدوار هستیم.
وی با بیان اینکه ۳۶ محله مسئلهدار در شهر کرمانشاه وجود دارد که ۱۳ محله به وضعیت حاد رسیدهاند، عنوان کرد: برای جمعآوری معتادان از این محلات نیازمند اعتبار هستیم و در صورت تأمین و اختصاص مکانهای جدید انجام میشود.
رنجبر گفت: در زمینه این وضعیت کرمانشاه همه مقصر هستند و تمام افرادی که میتوانند حمایت مالی داشته باشند به نوعی مقصر هستند و کمتوجهی صورت گرفته است .