رضا شفیعی با اشاره به وسعت ۶۵ هزار هکتار جنگلهای طبیعی زاگرس در استان اصفهان، گفت: ۴۰ هزار هکتار از جنگلهای زاگرس در فریدونشهر و ۲۵ هزار هکتار در سمیرم وجود دارد که گونههای شاخص در این جنگلها درختان کهنسال بلوط، محلب (آلبالوی تلخ)، گلابی وحشی و ارژن است.
او اصفهان را یکی از ۱۱ استان کشور در حیطه جنگلهای طبیعی زاگرس دانست و افزود: وسعت این جنگلها به نسبت دیگر استانهای کرمانشاه، فارس و کردستان بسیار اندک است، اما درختان کهن و باارزش جنگلهای زاگرسی استان بهعنوان ذخیرهگاههای جنگلی به لحاظ وجود گونههای ژنتیکی و در حال انقراض، اهمیت بسیاری دارد، به طوری که در قانون نیز بر حفظ و حمایت از گونههای ذخیرهگاهی تاکید شده است.
سرپرست اداره جنگلکاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان درباره اینکه از سطح ۴۰ هزار هکتار جنگلهای بلوط شهرستان فریدونشهر حدود پنج تا ۱۰ هزار هکتار آن به صورت پراکنده گرفتار آفت جوانهخوار شده است، گفت: خشکسالی، کمبود بارندگی و ریزگردها عامل اصلی این پدیده است.
او اضافه کرد: از محل اعتبارات طرح صیانت برای مبارزه با آفات و بیماریها برای مقابله با آفت جوانهخوار بلوط در سطح ۸۴۵ هکتار از جنگلهای فریدونشهر با اعتبار ۴۳۰ میلیون تومان در سال ۱۴۰۰ هزینه شده است.
شفیعی با بیان اینکه جنگلهای زاگرس بیشتر در مناطق غربی و جنوبی استان قرار دارد و بیش از هر زمان دیگری نیازمند مراقبت است، گفت: آتشسوزی در این جنگلها با استقرار در مناطق صعبالعبور و دوردست توسط انسان به ندرت اتفاق میافتد، اما در فصول افزایش دما و کاهش چشمگیر بارشها و رطوبت خاک، خطر آتشسوزی بیشتر مراتع استان را تهدید میکند.
منبع:ایمنا