محمد محمد زاده در بازدید از عشایر مستقر در مراوه تپه، خارج شدن از تک محصولی را لازمه رونق اقتصادی عشایر دانست و گفت: این تولیدکنندگان در توسعه کشت گیاهان دارویی به عنوان معیشت جایگزین حمایت میشوند.
او گفت : طرح کاشت گیاهان دارویی در مناطق عشایری براساس اهداف و سیاستهای کلی سازمان امور عشایر کشور با هدف ایجاد اشتغال پایدار در مناطق عشایری و تنوعبخشی به تولیدات و افزایش درآمد عشایر انجام میشود.
در خراسان شمالی ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار راس دام سبک نگهداری و پرورش داده میشود که بیش از ۷۰۰ هزار راس از این تعداد در اختیار عشایر است.
او گفت: امسال قیمت نهادههای دامی آزاد شد و نرخ جو نیز از ۲ هزار و ۲۰۰ تومان به بیش از ۱۲ هزار تومان به ازای هر کیلوگرم افزایش یافت.
او گفت : قیمت دام زنده بسیار پایین بود، البته در این زمینه طرح خرید حمایتی دام اجرا شد و ۲۷ هزار راس دام سبک در قالب این طرح خریداری شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به تخریب تاسیسات عشایر استان در مراوه تپه گفت: پیگیریهای لازم انجام میشود تا این مشکل برطرف شود.
رضا روشن ضمیر سرپرست امور عشایر استان هم گفت: عشایر خراسان شمالی، سه درصد از جمعیت استان را به خود اختصاص داده اند، اما ۳۰ درصد گوشت قرمز استان را تولید میکنند از این رو تداوم فعالیت و ادامه تولید، نیازمند نگاه و توجه ویژه است.
خراسان شمالی ۳۰ هزار عشایر دارد که ۷۰۰ هزار راس دام سبک در اختیار دارند و ۲۵ درصد از گوشت قرمز استان توسط عشایراستان تامین میشود.