پیمان صالحی، معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در مراسم نکوداشت هفته پژوهش و تجلیل از پژوهشگران، فناوران و کارآفرینان منتخب دانشگاه پیام نور گفت: با وجودی که بودجه تخصیصی به وزارت علوم نسبت به بودجه دانشگاههای کشورهای در حال توسعه، چندان قابل توجه نیست، اما علام می کنیم ضریب تبدیل پول به تولیدات علمی در ایران، در دنیا اول است.
وی با اشاره به اهمیت وقف در دنیا در حوزه پژوهش گفت: دانشگاه پیام نور باتوجه به گستره جغرافیایی و سهم قابل توجهی که در حوزه پژوهش دارد و سه نفر از پژوهشگران یک درصد برتر دنیا در دانشگاه پیام نور حضور دارند، باید در این زمینه ضمن فرهنگ سازی، برای جذب واقفین و خیرین اهتمام ویژهای داشته باشد.
وی گفت: کشور ایران در ۱۹۹۶ با ۸۵۱ مقاله رتبه ۵۴ و سال ۲۰۲۱ با انتشار هفتادو هشت هزار مقاله علمی به رتبه ۱۵ ام دنیا ارتقاء یافت و روند تولید علم در ایران در سطح منطقه و کشورهای جهان اسلام رو به رشد بوده است.
صالحی با اشاره به مجلات Open access گفت: از سال ۲۰۱۸ مصوب شد که برای چاپ تمامی مقالات علمی باید پول پرداخت شود و همین مسئله موجب شد که سهم مقالات ایران به میزان قابل توجهی کاهش یابد.
وی بر لزوم اجباری سازی فرصتهای مطالعاتی اعضای هیات علمی در داخل تاکید کرد و افزود: کشور ایران دارای چالشهای بسیاری به ویژه در حوزه علوم انسانی است که میتوان از ظرفیت ویژه اعضای هیات علمی برای حل این چالشها استفاده کرد.
معاون پژوهشی وزارت علوم راهکار صدور اندیشههای علمی کشور ایران در حوزههای علوم انسانی و اسلامی را گسترش زبان فارسی از طریق نمایه سازی نشریات فارسی عنوان کرد.
وی همچنین با عنوان اینکه دانشگاهها باید به سمت کسب درآمدهای اختصاصی پیش روند، اظهار کرد: قانون جهش دانش بنیان وزارت علوم، بهترین فرصت برای شرکتهای دولتی و خصوصی دارای واحدهای تحقیق و توسعه است تا با عقد قرارداد همکاری با دانشگاه ها، از پرداخت مالیات معاف شوند.
صالحی تاکید کرد: دانشگاه پیام نور میتواند در این زمینه نیز تعامل خود را با شرکتهای دولتی و خصوصی دارای واحدهای تحقیق و توسعه در استان افزایش داده و در جهت پیوند دانشگاه و صنعت گامهای موثری بردارد.