به گفته کارشناسان حوزه بازرگانی، با واگذاری تنظیم بازار میوه شب عید به بخش خصوصی و نظارت دولت دیگر خبری از رانت و هدررفت یارانه در این بخش نخواهد بود.

دولت از سال ۸۵ نسبت به ذخیره سازی و تنظیم بازار میوه شب عید اقدام کرد که همه ساله به دلایل متعدد بخش قابل توجهی از میوه های ذخیره سازی شده هدر می رفت. اما امسال براساس دستور وزیر جهاد کشاورزی، این موضوع به بخش خصوصی واگذار شده است.

آقای محسن شیراوند، معاون بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی از مشارکت بخش خصوصی در تنظیم بازار میوه شب عید خبر داد و گفت : در بحث تأمین میوه شب عید به ویژه سیب و پرتقال، دولت به دنبال توزیع میوه به قیمت مناسب برای مصرف‌کننده و تأمین و حمایت از تولیدکننده است.

شیراوند می گوید: سازمان تعاون روستایی تحت هیچ شرایطی در اجرای تنظیم بازار میوه شب عید ورود نمی‌کند و تنها نظارت  دارد.

معاون بازرگانی وزارت جهاد گفت: زمانیکه قیمت در بازار متعادل باشد، تعیین قیمت انجام نمی شود، اما در مواقعی که دولت در رصد تنظیم بازار میوه شب عید متوجه شود که اقشار کم درآمد توانایی تهیه میوه مناسب به میزان مورد نیاز را نداشته باشند، برمبنای قیمت روز هر استان ، نرخ میوه را تعیین‌می کند که در این حالت زیان بخش خصوصی بر عهده دولت است.

امسال پس از گذشت ۱۶ سال برای تنظیم بازار میوه شب عید یارانه‌ای در نظر گرفته نشده و قرار است بخش خصوصی برای تنظیم بازار اقدام کند، اما با این وجود این سوال مطرح است که این موضوع در گرانی یا ارزانی بازار چه تاثیری می‌گذارد؟

واگذاری تنظیم بازار میوه به بخش خصوصی راه حلی مناسب در جلوگیری از هدررفت یارانه

آقای علیرضا نظری عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: سیاست وزیر جهاد کشاورزی مبنی بر دخیل کردن تشکل های صنفی در حوزه کشاورزی اقدامی مناسب محسوب می شود، البته این امر منوط به آن است که دولت به معنای واقعی به تشکل ها اعتماد کند و تنها نقش نظارتی داشته باشد.

به گفته او، تشکل ها در حوزه تولید مرکبات و سیب تنظیم بازار شب عید نسبت به ظرفیت ها مطلع هستند و می توانند به عنوان ابزار مناسب در خدمت تولیدکننده و مصرف کننده باشند.

نظری با تاکید بر این موضوع که وزارت جهاد باید تصدی گری را کامل کنار بگذارد، گفت: وزارت جهاد با اعتماد به تشکل ها باید مبلغی را که هرسال برای خرید میوه و تنظیم بازار میوه شب عید هزینه می کرد که بخشی از آن فاسد و دورریز می شد، درجهت کمک به تشکل ها بکار گیرد تا با تامین سرمایه در گردش مورد نیاز تشکل ها، شرایط در کشور به ریل طبیعی بازگردد.

عضو کمیسیون کشاورزی ادامه داد: واگذاری امور به تشکل ها نه تنها برای میوه شب عید، بلکه برای همه تولیدات که نیاز بازار داخل یا صادراتی است، از بخش دولتی باید خارج شود.

او بکارگیری بخش خصوصی در تنظیم بازار میوه شب عید را به صلاح کشور دانست و گفت: با اجرای این سیاست همانند گذشته شاهد هدررفت یارانه و سوء استفاده و فساد نخواهیم بود.

مدیریت بخش خصوصی بهترین راهکار تنظیم‌ بازار میوه شب عید

آقای اسداله کارگر رئیس اتحادیه میوه و سبزی تهران با اشاره به هدررفت یارانه میوه شب عید گفت: سال گذشته یارانه مربوط به میوه شب عید هرز رفت چرا که کار کارشناسی برای استفاده از این یارانه انجام نشد.

به گفته او، واگذاری امر تنظیم بازار میوه شب عید به بخش خصوصی از هدررفت یارانه جلوگیری می کند.

کارگر ادامه داد: سال گذشته کیفیت پایین میوه های خریداری شده منجر به هدررفت یارانه قابل توجهی در این بخش شد.

رئیس اتحادیه میوه و سبزی ادامه داد: اگر قرار است یارانه‌ای پرداخت شود، این امر از ماه‌های شهریور و مهر باید تخصیص داده شود، چرا که پرداخت این یارانه در ماه‌های آذر و دی خیلی کارساز نیست.

به گفته او، دخالت دولت، قیمت میوه را تنها برای مدت کوتاه عید نوروز کاهش می‌دهد و صرفا این ارزانی برای دو قلم سیب و پرتقال است، درحالیکه بهترین راهکار مدیریت بازار میوه است.

کارگر با بیان اینکه دولت از سال ۸۵ یارانه به ذخیره سازی میوه شب عید اختصاص داده است، گفت: در ابتدا اجرای این طرح اثرات مثبتی در بازار میوه داشت چرا که در کنار محصولات داخلی، کمبود بازار با میوه‌های وارداتی جبران می‌شد. درحالیکه به مرور رانت‌هایی برای یارانه میوه به وجود آمد که به جای اثرگذاری مثبت بیشتر منجر به هدر رفت سرمایه‌ها شد.

مدیریت بازار میوه باید با بخش خصوصی باشد و دولت نظارت بر عملکردها باید داشته باشد تا سوداگری در بازار اتفاق نیفتد.

بازار محصولات کشاورزی تابع عرضه و تقاضاست

آقای مجتبی شادلو نایب رئیس اتحادیه باغداران‌ تهران گفت: کالاهای کشاورزی به جز محصولات استراتژیک، مابقی محصولات همچون سبزی و صیفی، باغی و سردرختی تابع عرضه و تقاضاست.

به گفته او، بحث تنظیم بازار میوه شب عید به بخش خصوصی واگذار شده که این موضوع از هدررفت یارانه و رانت و سوء استفاده در این بخش جلوگیری می‌کند.

شادلو می گوید: اصل تنظیم بازار میزان تولید و ذخایر به عنوان پشتوانه است و همانند سال های گذشته دولت دیگر نباید در آن مسایل وارد شود.

نایب رئیس اتحادیه باغداران تهران گفت: همه ساله تا خرداد ماه از ذخایر سردخانه ای برای تنظیم بازار می آید که با واگذاری امر تنظیم بازار به بخش خصوصی، میزان عرضه باید مدیریت شود.

امسال طرح تنظیم بازار میوه شب عید با میدان داری بخش خصوصی اجرا خواهد شد که براین اساس مباشرین بخش خصوصی با سرمایه خود اقدام به خرید میوه می کنند که انتظار می رود طبق وعده مسئولان، قیمت میوه شب عید حداقل ۱۰ درصد کمتر از نرخ بازار عرضه شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۴ ۱۷ اسفند ۱۴۰۱
مثل اینکه هنوز برخی نمی دانند عرضه و تقاضا نمی تواند جلوی سودجویان را بگیرد. طرف میاد چندصد هزار جوجه یکروزه را می کشد و چند تن محصولات کشاورزی را عمدی میذاره بگنده تا قیمتش رو ببره بالا. عرضه و تقاضا زمانی مفهوم دارد که منابع تامین کننده عرضه زیاد باشند و نتوانند با یکدیگر کارتل تشکیل دهند و اسمشو بذارن اتحادیه. پس عرضه را بصورت مصنوعی پایین میاورند تا قیمتها را متورم کنند. پس تقاضا نیست که قیمت را تعیین می کند بلکه قیمت است که تقاضا را تعیین می کند و هرچه ارزانتر باشد تقاضا بیشتر می شود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۳ ۱۲ دی ۱۴۰۱
میوه هایی مثل. موز که در سیستان و چند جای دیگر کشت میشود با مارک خارجی و البته اطلاع کامل ،( دولتی ها ) به اسم خارجی و با دلار به مردم فروخته می شود . اکثر میوه ها هم که سمی و انواع کودهای ممنوع که در کل دنیا ممنوعه !!!! بلاخره کی جدی برخورد خواهد شد ؟؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۰ ۱۲ دی ۱۴۰۱
دخالت دولت یعنی دوباره دست تو جیب مردم کردن و گرونی.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۰ ۱۲ دی ۱۴۰۱
سلام.مردم در تامین معاش خود مانده اند،با این گرانی و دلالی که دو شرکت خودروساز داخلی انحصاری راه انداختند و پراید هفت تومنی رو رساندند به دویست،ایا میتوان ماشین خرید،باید واردات میلیونی خودروی باکیفیت ارزان و بدون تعرفه گمرکی برای همه مردم ایران ازاد شود تا این انحصار و احتکار شکسته شود.
Iran (Islamic Republic of)
پرسنال
۱۸:۲۸ ۱۲ دی ۱۴۰۱
خیلی دوستانه به مردم بگین که ای مردم ما هیچی از اقتصاد بارمون نیست. اومدیم فقط جیبمون رو پر کنیم و رانت بازی کنیم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۰ ۱۲ دی ۱۴۰۱
دقیقا اقتصاد با کدوم ط نوشته میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۵۸ ۱۲ دی ۱۴۰۱
چرا قوانین این مملکت سرمایه دار پرور وفقیر کش است
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۵:۳۳ ۱۲ دی ۱۴۰۱
عیدی وجود نداره 2 ساله انبار میکنند میگنده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۰ ۱۲ دی ۱۴۰۱
تا حالا که خود دولت این کار رو میکرده میوه گرون میرسید به دست مردم، وای به حال اینکه بخواد بیوفته دست بخش خصوصی....الفاتحه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۷ ۱۲ دی ۱۴۰۱
شما فکر بازار امروز باشید تا عید یا فلکه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۳ ۱۲ دی ۱۴۰۱
قیمت ها نشان دهنده مدیریت هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۹ ۱۲ دی ۱۴۰۱
اسم کنترل قیمت و تنظیم بازار و از این چیزا میاد آدم وحشت میکنه،چیزی که به دست دولت بخواد تنظیم بشه میشه خودرو و بورس و طلا و خونه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۳ ۱۲ دی ۱۴۰۱
فرموده اند نظارت بعهده سازمان تعاون روستایی و .... است !!
امیدواریم 50 درصد وظایف نظارتی را بتوانند انجام دهند !!!
Iran (Islamic Republic of)
شیرعلی
۰۸:۵۴ ۱۲ دی ۱۴۰۱
شماها چه دل خوشی دارید نفستون از جای گرم بلند میشه چه عیدی چه سال نویی ما چه میوه ای مسلمونا ما نون شبمونو و اجاره خونه رو دربیاریم شاهکار کردیم عید و سال نو برا ما خیلی وقته تموم شده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۴۰ ۱۲ دی ۱۴۰۱
سلام ،

گفتم یا امام علی (ع) ،
همینجور که راه می روم ، بدون هیچ اقدامی ،
مثل بز بیاید.......

راستی صبح بخیر ،
یک صبح خوب ،

پیمان اشراقی.
Iran (Islamic Republic of)
سید
۰۷:۳۹ ۱۲ دی ۱۴۰۱
ما تو نون روزمون موندیم
شما به فکر میوه شب عید ما هستید
از شما به خاطر تمامی بی فکری هایتان شکایت دارم
آخرین اخبار