مجتبی یوسفی گفت: سیاست‌های آبی کشور در بخش‌های کشاورزی و صنعت نیازمند تغییرات اساسی است.

یوسفی گفت: کشور ما در منطقه خشکی قرار گرفته است بنابراین در تامین منابع آبی با محدودیت مواجه هستیم پس باید منابع آبی موجود را به درستی مدیریت کنیم. تنها یک درصد منابع آب شیرین در سطح کشور وجود دارد که باید نیاز شرب، صنعت و کشاورزی را از این محل تامین کرد.

او می گوید: مصارف آبی کشور شامل شرب، صنعتی، کشاورزی و محیط زیست می‌شود، برای تامین نیاز آبی کشور باید در سیاست‌های گذشته خود تجدید نظر کنیم. با توجه به رشد جمعیت و نوع رویکرد نسبت به کشت کالا‌های اساسی مانند گندم و ذرت باید در مسیر مدیریت صحیح منابع آبی گام برداشت. در بخش کشاورزی باید به الگوی کشت، کشت جایگزین و روش‌های آبیاری نوین توجه شود چراکه متاسفانه حدود ۷۵ درصد منابع آبی کشور در بخش کشاورزی با آبیاری به روش سنتی مصرف می‌شود.

نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی گفت: انتقال آب از سرشاخه‌ها و حوزه‌های بین بخشی به جای حرکت به سمت آبخیزداری و سد سازی سبب شده تا در پایین دست با تغییرات اکوسیستم مواجه شویم. همان طور که در شرق کشور دچار مشکل شده و در تامین آب برای نگهداشت مرز نشینان در شرق کشور با مشکل مواجه هستیم در غرب کشور نیز این اتفاق تکرار شده و با پدیده‌های ریزگرد‌ها مواجه هستیم. زمانی که تالاب شادگان، هویزه و هورالعظیم خشک می‌شوند بخشی از رطوبت مورد نیاز برای تشکیل جبهه‌های ابری از دست می‌رود و در ادامه با کاهش بارندگی مواجه می‌شویم.

به گفته این مقام مسئول ما دو دریا در کشور داریم هم در شمال و هم در جنوب، اما صنایع آب بر ما در مرکز کشور تاسیس شده است در حالی که صنایع آب بر باید به کنار دریا منتقل شود تا با استفاده از آب شیرین کن‌ها منابع آبی مورد نیاز خود را از طریق دریا تامین کنند.

او گفت: امروز محروم‌ترین استان‌ها و ضریب بالای نرخ بیکاری در استان‌های همجوار دریا است. امروز به جای اینکه اجازه توسعه به صنایع آب بر نداده و آن‌ها را به کنار دریا‌ها منتقل کنیم، مجددا ۲۰ تا فولاد در کویر کشور می‌سازیم و اکوسیستم آنجا را برهم می‌زنیم بعد مجبور می‌شویم آب را هزاران کیلومتر انتقال دهیم. باید در این سیاست‌ها تجدید نظر صورت گیرد.

یوسفی گفت: در عین اینکه کار‌های بزرگی در این دولت صورت گرفته و در وزارت نیرو اقدامات خوبی برای تامین آب شرب انجام شده است، اما باید در سیاست‌های کلان آبی تجدید نظر شود.

برچسب ها: آب شرب ، تامین آب
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۴ ۱۲ دی ۱۴۰۱
حال هزاران کیلومتر هم میتوان آب از دریاها آورد ولی طرحهای جدید کنار دریا و در استانهای پر اب همچون چهارمحال و بختیاری و بوشهر و خوزستان و هرمزگان و سبستان و بلوچستان باشند